Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel susține că o pace durabilă în Europa poate fi obținută doar cu Rusia: 'Războiul Rece nu s-a terminat cu adevărat încă'

Daily Mail
Angela Merkel

Fostul cancelar german Angela Merkel (în funcție din 2005 până în 2021) este convinsă că o pace durabilă în Europa poate fi obținută doar cu Rusia. Ea a făcut această declarație joi seara, la o ceremonie care a marcat cea de-a 77-a aniversare a ziarului Süddeutsche Zeitung din München.

Merkel a subliniat că o pace durabilă în Europa poate fi obținută doar cu participarea Rusiei. "Până acum nu am reușit să facem acest lucru, Războiul Rece nu s-a terminat cu adevărat încă", a declarat ea, citată de agenția de presă DPA.

Fostul premier german a declarat că actualele evoluții din Ucraina reprezintă un "punct de cotitură profund", indicând că declarațiile președintelui rus Vladimir Putin trebuie luate foarte în serios. "Suntem cu toții îndemnați să luăm în serios cuvintele sale, în loc să le clasificăm de la bun început drept cacealma", a declarat Merkel.

La 28 septembrie, cu ocazia deschiderii "Fundației Helmut Kohl a fostului cancelar federal", ea a subliniat deja necesitatea de a lua în serios cuvintele președintelui rus. Fostul cancelar a subliniat că nu este în niciun caz un semn de slăbiciune sau de resemnare, ci un semn de înțelepciune politică - înțelepciune care ajută la păstrarea marjei de manevră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.