Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel vrea să umple Europa de refugiați: 'Dacă facem o comparaţie cu dimensiunea Germaniei, ar însemna să acceptăm circa 5,7 milioane de oameni'

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel vineri la o abordare realistă de către europeni a problemei refugiaţilor, într-o alocuţiune rostită la Assisi, în Italia, unde i-a înmânat regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei premiul "Lampa Păcii a Sfântului Francisc", considerat "Nobelul" catolic al păcii, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

Merkel, care a primit acest premiu în 2018, dar a fost intens criticată pe plan intern pentru rolul său în criza migranţilor din 2015, a evocat vineri contribuţia majoră a Iordaniei la reglementarea problemei refugiaţilor, amintind că această ţară a primit pe teritoriul său nu doar un mare număr de refugiaţi palestinieni, ci şi peste 670.000 de sirieni, în ultimii ani.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

"Dacă facem o comparaţie cu dimensiunea Germaniei, ar însemna să acceptăm circa 5,7 milioane de oameni, iar în Italia, de pildă, peste 4 milioane", a menţionat cancelarul german.

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

În fapt, Germania a acceptat puţin peste 1 milion de refugiaţi în perioada de vârf a crizei, 2015-2016. "Noi, europenii, am face bine să avem în vedere aceste dimensiuni", a adăugat Merkel.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

Premierul italian Giuseppe Conte a asistat şi el la ceremonia de la Assisi.

Între laureaţii din trecut ai premiului Lampa Păcii se numără Dalai Lama, Lech Walesa, Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea şi Papa Francisc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.