Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj al șefului Comisiei Europene pentru politicienii de la Chișinău

vestidinrusia.ro
Ursula von der Leyen masca

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le transmite politicienilor de la Chișinău să respecte Constituția. Într-un mesaj pe contul său de Twitter, Ursula von der Leyen susține că sprijină eforturile Maiei Sandu de a face reforme și de a asigura respectarea statului de drept, transmite Deschide.md.

„Soluțiile pentru depășirea neînțelegerilor politice trebuie găsite în cadrul Constituției”, conchide șefa Comisiei Europene.

Este de menționat că anterior și Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, într-o postare pe pagina sa de Twitter, menționa că hotărârile de ieri ale majorității PSRM-Șor în privința Curții Constituționale „reprezintă un atac clar asupra independenţei instituţiei”.

Amintim că ieri, cu 53 de voturi ale deputaților PSRM și ale celor din platforma Pentru Moldova, din care face parte și Partidul Șor, a fost anulat decretul de numire a Domnicăi Manole în calitate de judecător la Curtea Constituțională. Totodată, cu 56 de voturi, a fost numit în funcția de judecător constituțional Boris Lupașcu.

Ieri-seara Curtea Constituțională a suspendat hotărârile de revocare a Domnicăi Manole din funcția de magistrat al CCM și de numire a lui Boris Lupașco judecător la CCM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.