Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj intern trimis de Dan Barna în USR: Robert Negoiță are 67%. Teribilismele individuale să înceteze!

lumeapolitica.ro
Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, le-a spus jurnaliștilor, miercuri, la o discuție informală, că Alianța USR-PLUS și PNL au agreat, de principiu, să aibă candidați comuni pentru funcțiile de primar de sector din București, urmând ca PNL să dea candidații de primar la sectoarele 3 și 6, iar USR-PLUS să dea candidatul de primar pentru sectoarele 1 și 2.

Senatoarea USR Florina Presadă a spus miercuri nu este de acord ca PNL să aibă candidatul la primăria sectorului 3, pentru că USR are un candidat mai bun. „Dacă ei cred că au un candidat este mai bun ca Ana Ciceală, înseamnă că am înnebunit cu toții”. Ea precizează că, deși este membru în biroul municipal al USR București, este prima oară când află de înțelegerea pe care o invocă Dan Barna și că acest lucru este „inadmisibil”.

Într-un mesaj intern transmis în partid, mesaj ajuns în posesia ȘTIRIPESURSE.RO, liderul USR Dan Barna atrage atenția că în partid sunt colegi care au ieșiri publice cu „miză pur personală”, „teribilisme” care sunt decontate de partid.

Acesta precizează că la Sectorul 3, Robert Negoiță are în sondaje 67%, în timp ce candidatul USR Ana Ciceală ar lua doar 17%.

Dan Barna le spune colegilor că USR are nevoie să găsească pentru alegerile locale o formulă de candidatură în care să aibă și șanse reale de câștig, „nu doar să facem impresie artistică”.

Redăm mesajul integral al lui Dan Barna:

Cea mai mare provocare pentru USR este să înțelegem că trebuie să ne comportăm ca un partid politic cu obiective și strategii coerente dincolo de teribilisme individuale pe care apoi partidul trebuie să se chinuie să le repare în comunicarea publică.

Tentația de a puncta pe nume personal dincolo de obiectivele noastre ca organizație politică trebuie să înceteze. Avem nevoie să participăm la alegeri într-o formulă din care să avem și șanse reale de a căștiga nu doar să facem impresie artistică în locuri în care nu există nici măcar teoretic vreo șansă. În politică legătura cu realitatea și adevarul este obligatorie dacă vrem să fim serioși.

Citesc cu surprindere într-o postare publică a Anei că nu știe de existența vreunui acord , nici măcar de principiu sau discuție despre S3. ... Spun că citesc cu surprindere pentru că eu însumi am vorbit și cu Ana și cu presedintele S3 și cu candidatul nostru la primăria generală Nicușor Dan (viitorul primar) despre evolutia discuțiilor cu PNL, despre necesitatea găsirii unei soluții acceptabile de toate părțile pentru a avea o echipă de candidați comuni în spatele lui Nicușor și despre scenariul posibil ca în acest setting S3 să revină PNL.

Am discutat cu Ana privind si la cum arată acum sondajele la S3 (67% Negoiță- 17% Ciceală) și despre perspectiva de a fi propunerea noastră pentru vice primar la primăria generală. Chiar mi-a solicitat ca acest eventual acord să fie în scris. ...Surpriza mimată astăzi este pentru mine foarte ciudată. Deci ideea că acum e vremea să punctăm pe nume personal prin ieșiri publice de miză pur personală cred că e una greșită și păguboasă pentru toți.

Vă cer tuturor să fim mai responsabili dacă vrem să putem ajunge să face ceva și pentru cetățeni nu doar pentru mize individuale mici”.

Vezi și: STENOGRAMĂ - Marcel Ciolacu: Mi s-a umplut paharul. Mi-am luat-o şi din interior şi din exterior .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.