Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj bizar al preşedintelui. Adrian Năstase răsuflă uşurat

Dacă fostul şef SIE susţine că rolul major în anchetă l-a avut FBI, preşedintele susţine că instituţiile interne au avut cel mai important rol. Ancheta ar fi început în 2009!

Pe de altă parte, preşedintele a declarat că Alexandru Bittner nu este implicat în dosar. Omul de afaceri, apropiat al lui Adrian Năstase în vreme guvernării PSD de la începutul anilor 2000, nu ar fi fost căutat de nimeni. Informaţia poate fi o veste bună pentru mulţi oameni politici.

Citeşte şi: Un om cheie în dosarul Microsoft a ciripit la FBI: fiori reci pentru Năstase

Declaraţiile preşedintelui:

- „Informaţia despre Bittner este o intoxicare. Acest dosar nu porneşte de la declaraţii ale lui Bittner. Structurile de securitate au semnalat riscuri de incorectă gestionare a acestui contract în 2009, iar informaţiile au fost transmise şi instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu. A fost extrem de dificil de mers înapoi la iniţierea contractului şi până acum. Vă asigur că nimic din ce e în dosar nu provine de la Bittner. Din informaţiile mele, Bittner nu a fost căutat de nimen în SUA. Este un lucru pornit în 2009 şi s-a ajuns în 2014 la unele clarificări.”

- „Am văzut diverse reacţii că a venit FBI, le-a pus dosarul în braţe şi nu au avut ce să facă. Cei care au spus aşa ceva servesc ale interese. Cei care au vorbit sunt toţi români. Încă nu a vorbit niciun străin pentru DNA.”

- „În ceea ce priveşte recuprarea sumelor, parte din conturi sunt blocate în străinătete şi parte din oamenii care erau susceptibili a primi bani nu au primit încă niciun ban.”

- „Declaraţiile de martori sunt declaraţii şi nu au fost integral acoperite cu probe.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.