Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj de ultimă oră din Liban: Premierul interimar susține că Hezbollah acționează 'înțelept', că încearcă să evite războiul

The telegraph
Najib Mikati

Mesaj de ultimă oră din Liban: Premierul interimar susține că Hezbollah acționează 'înțelept', că încearcă să evite războiul

Prim-ministrul interimar al Libanului spune că lucrează pentru a se asigura că țara sa nu intră în războiul Israel-Hamas, chiar dacă Hezbollah și Israel au făcut schimb de foc transfrontalier.

Într-un interviu acordat AFP, Najib Mikati spune că se teme de o escaladare, înfruntările la frontieră stârnind îngrijorarea că puternica mișcare Hezbollah din Liban, susținută de Iran, ar putea deschide un nou front cu Israelul.

„Îmi fac datoria de a împiedica intrarea Libanului în război”, spune Mikati. „Libanul este în ochiul furtunii”, adaugă el.

Mikati, care este în relații bune cu Hezbollah, spune că nu are un „răspuns clar” cu privire la viitorul război, adăugând că „depinde de evoluțiile regionale”.

„Deocamdată Hezbollah a gestionat situația în mod rațional și înțelept, iar regulile jocului au rămas limitate la anumite limite”, susține Mikati. „Dar în același timp simt că nu pot să-i liniștesc pe libanezi”, deoarece situația este încă în curs de dezvoltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.