Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj disperat pentru Victor Ponta: Noi ne luptam cu mafia, de ce nu ne sprijiniti

ponta justitie

Un mesaj disperat a fost transmis premierului Victor Ponta printr-o scrisoare deschisa, in urma ultimelor masuri anuntate de Guvern. Noua politica fiscala urmareste impozitarea bacsisului iar acest lucru i-a infuriat pe taximetristi care ii reproseaza premierului ca nu a facut consultari cu eu categoriile socio-profesionale care vor fi afectate de aceasta masura.

In scrisoarea semnata de Viorel Radu, presedintele Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI) se arata, de asemenea ca premierul nu ia masuri care sa imbunatateasca activitatea de taximetrie, in schimb impoziteaza bacsisurile care ii ajuta pe taximetristi sa supravietuiasca.

Reprezentantii ADTI sunt de parere ca impozitarea bacsisului taximetristului este "o altfel de forma de haiducie economico-financiara" la care recurge Guvernul, motiv pentru care ei se considera indreptatiti sa aduca la cunostinta UE si a ambasadelor nemultumirile lor.

"Ati fi putut, domnule prim-ministru, sa cititi in presa cum patronatele din taximetrie castiga saci de bani, ajung sa dezvolte ansambluri rezidentiale si sa dezvolte adevarate retele mafiote si grupuri infractionale organizate in taximetrie si sa incepeti cu elaborarea de masuri legislative sau fiscale care sa aduca acele incasari la bugetul de stat pe care sperati sa le obtineti din aceasta activitate.

Ati fi putut sa cititi raportul Consiliului Concurentei si sa descoperiti cum de institutii ale statului protejeaza si fac legi pentru aceste retele mafiote si sa va autosesizati, prin natura functiei publice pe care o detineti si sa va interesati despre si de ce se intampla aceste lucruri, si cate milioane de euro se invart in aceasta activitate fara posibilitatea impozitarii.

Ati fi putut, domnule prim- ministru, sa cititi pe retelele de socializare dosare cu mii de pagini in care se descriu fenomene de sclavie sau evaziune fiscala de milioane de euro, depuse la DNA sau Parchetul General de catre ONG-urile din taximetrie si care zac prafuite prin sertarele procurorilor", se mai arata in scrisoarea deschisa adresata premierului Ponta.

De asemenea, i se reproseaza acestuia ca nu s-a interesat nici de "concurenta neloiala si interesele transpartinice intre institutii si patronate", informeaza ziare.com.

"Nu ati facut asta, domnule prim-ministru. Dvs ati inceput cu impozitarea bacsisului taximetristului, care in acest moment reprezinta singura forma care mai sustine aceasta activitate. (...)

Noi, ONG-urile din taximetrie, ne luptam cu MAFIA domnule prim-ministru! Dovada stau bannerele afisate in fata multor institutii ale statului roman ca Parchetul General, DNA, Consiliului Concurentei, a Primariei Capitalei sau a Politiei Locale sau nationale, din pietele publice unde am sperat ca dumneavoastra si institutiile abilitate vor vedea mesajele noastre si vor face ce trebuie in taximetrie.

Dar cei din institutiile conduse de dumneavoastra, domnule prim-ministru, fac ce vor si nu fac ceea ce trebuie", se mai arata in document.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.