Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj emoționant al unui ierarh, la moartea Preasfințitului Gurie: 'I-a murit trupul învins de acest microb, poate ca să ne spună tuturor: fiți mult mai atenți'

Facebook
ÎPS Casian, Dunărea de Jos

Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Gurie, care era internat de două săptămâni la Spitalul Judeţean din Deva cu COVID-19, a murit, joi, în urma unui stop cardio-respirator, după ce, în ultimele zile, a fost intubat. El ar fi împlinit 53 de ani la finalul acestui an. PS Gurie ar fi rămas în viață, dacă medicii nu ar fi decis ca să îl transfere la un alt spital, în Târgu-Mureș. Se pare că decesul ar fi avut loc chiar în timpul pregătirilor pentru transfer. PS Gurie s-a vaccinat anti-COVID-19 în iunie, cu Johnson&Johnson.

ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, transmite un mesaj emoționant la moartea Preasfințitului Gurie. ”I-a murit trupul învins de acest microb, poate ca să ne spună tuturor: fiți mult mai atenți, învățați de la mine, apărați-vă sănătatea și viața, căci ma duc să-I spun Mântuitorului Iisus Hristos că toată Biserică îi îndeamnă pe fiii ei ca prin credință, rugăciune și sfaturile medicilor să învingă moartea!”, transmite ierarhul din Galați.

Citește și: ULTIMA ORĂ PS Gurie a murit de COVID-19, deși era vaccinat, confirmă Patriarhia Română

”Iubiți credincioși, aprindeți un pai de lumină în candelele inimilor. Udați sufletul cu o lacrimă sfântă, o rugăciune de seară care să devină scară de urcare a îngerilor lui Dumnezeu care duc mai aproape de tronul arhieresc al Domnului Hristos sufletul Preasfințitul Părinte Episcop Gurie. A fost un om blând, echilibrat, evlavios și zambitor către orice suflet întristat, un om de o mare discreție, disponibil de a sluji tuturor și de a-i asculta pe toți începând cu părintele său, Mitropolitul Nestor. A fost prețuit, stimat și iubit de Patriarhul țării și de toți ierarhii Sfântului Sinod, respectuos față de cei ce nu erau de aceeași părere cu el și nu-i împărtășeau gândurile, chiar bune fiind. S-a consumat prea repede, însă doar trupește. I-a cedat plămânul din pământ, dar sunt sigur că plămânul spiritual, virtuțile, bunătatea și apostolatul său ca prim episcop al cetăților dacice din inima României, îl vor păstra nemuritor. I-a murit trupul învins de acest microb, poate ca să ne spună tuturor: fiți mult mai atenți, învățați de la mine, apărați-vă sănătatea și viața, căci ma duc să-I spun Mântuitorului Iisus Hristos că toată Biserică îi îndeamnă pe fiii ei ca prin credință, rugăciune și sfaturile medicilor să învingă moartea! Învață-ne de sus, Preasfințite Gurie, să putem să-ți ducem mai departe idealurile de rugăciune, de bunătate și de iubire de Biserică, de țară și de popor! "În mormânt nu toți murim, cum în trai nu toți trăim. De vreți morți să nu muriți, cătați vii ca să trăiți" (Ioan Nenițescu). Hristos Domnul în lumina Învierii Sale ne-a dat un rugător mare în cer și o icoană de arhiereu pe pământ! Dumnezeu să-l ierte!”, e mesajul lui ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Citește și: Cum a murit PS Gurie: A făcut stop-cardiorespirator, după ce medicii au vrut să îl transfere la alt spital .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.