Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj important pentru românii din Irlanda

incident aeroport dublin
Ambasada României la Dublin face un apel către toți cetățenii români din Irlanda, în sensul respectării cu strictețe a tuturor regulilor și măsurilor impuse de autoritățile irlandeze, în contextul pandemiei COVID-19.
Astfel, începând de azi, 8 aprilie, Poliția irlandeză (Garda) are, conform legislației de urgență, puteri sporite, în scopul restricționării deplasărilor populației în următoarele 5 zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale catolice, pe fondul temerilor că în această perioadă fluxuri importante de persoane s-ar putea deplasa în alte localități, la case de vacanță sau la rude etc. sau pentru cazurile în care nu se respectă normele de distanțare socială, prin formarea de adunări, inclusiv religioase.
Sancțiunile pentru nerespectarea măsurilor impuse, includ amenda de până la 2500 euro și închisoare de până la 6 luni. De asemenea, poliția poate reține persoane care refuză să se izoleze și reprezintă un risc de răspândire a infecției, pedeapsa în acest caz fiind de pâna la trei luni de închisoare.
Aceste competențe au fost acordate în urma unei aprobări exprese a ministrului sănătații Simon Harris, în ședința Guvernului din 7 aprilie a.c. și este posibil ca durata acestora să fie extinsă. O nouă decizie de extindere a restricțiilor personale este de așteptat să fie luată vineri, 10 aprilie a.c..

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.