DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mesaj îngrijorător de la Barroso: 'Teroriştii vor să ne distrugă societăţile'

isis

Trebuie să luptăm fără milă împotriva teroriştilor, deoarece ei încearcă să ne distrugă societăţile, a declarat vineri, într-un interviu pentru AGERPRES, fostul preşedinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso, adăugând că terorismul poate fi învins printr-o mai bună cooperare între statele membre ale Uniunii Europene.

"Trebuie să luptăm fără milă împotriva teroriştilor, deoarece ei încearcă să ne distrugă societăţile. Omoară civili, aşa cum s-a întâmplat la Paris", a afirmat Barroso, care a atras atenţia că terorismul şi criza refugiaţilor sunt două lucruri diferite. "Trebuie să fim generoşi faţă de refugiaţi, iar în acelaşi timp trebuie să fim duri faţă de terorişti şi criminalii care fac trafic de fiinţe umane. Iar acest lucru nu poate fi făcut decât prin cooperare europeană, deoarece teroriştii nu respectă graniţele", a spus el.

"Dacă vrem să fim eficienţi împotriva teroriştilor, trebuie să avem o mai bună cooperare între poliţii şi serviciile de informaţii din Europa. Să ne întărim graniţele externe. Este necesar. Trebuie să fim foarte fermi în privinţa acestei chestiuni", a mai declarat Barroso în interviul pentru AGERPRES, realizat în contextul prezenţei sale la Universitatea de Vest din Timişoara, unde i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

Barroso a atras atenţia că "avem nevoie de solidaritate faţă de refugiaţi şi de responsabilitate în privinţa întăririi mecanismelor noastre de apărare şi securitate", precizând că este un lucru care poate fi făcut. "Trebuie să avem curajul să mergem împotriva populiştilor şi naţionaliştilor, care mint spunând că toate acestea se întâmplă din cauza Uniunii Europene sau a spaţiului Schengen. Este fals", a punctat fostul preşedinte al CE.

"Să ne imaginăm, pentru un moment, că nu ar exista Uniunea Europeană. Crede cineva că nu am avea problema refugiaţilor sau pe cea a terorismului? Bineînţeles că refugiaţii ar încerca oricum să vină în Europa. Ei vin în Europa deoarece aici există pace, stabilitate, prosperitate. Crede cineva că dacă nu ar exista Schengen sau nu ar exista Uniunea Europeană nu ar exista terorism? Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în SUA. Recent, la San Bernardino, în California, un cuplu de fanatici a început să tragă în oamenii dintr-un centru pentru vârstnici. Şi în SUA există terorism. Sau în Malaezia. Sau în Turcia, care nu este membră a UE", a evidenţiat Barroso. El a mai spus că problema terorismului nu este cauzată de UE, subliniind că "printr-o mai bună cooperare între statele membre ale UE vom putea învinge terorismul", spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.