Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj îngrijorător din Scoţia: Ce spune premierul în privinţa votului

Scotia

Şefa guvernului scoţian, Nicola Sturgeon, a cerut joi electoratului britanic să vină să voteze la referendumul privind Brexitul, ea exprimându-şi teama că ploaia ar putea diminua prezenţa la urne, transmite agenţia EFE.

'Sunt foarte optimistă' în ceea ce priveşte participarea Scoţiei, a spus ea la secţia de vot, adăugând că a 'votat cu mintea şi cu inima'. 'După cum se poate observa pe reţelele de socializare, vremea este foarte variabilă pe tot cuprinsul Marii Britanii şi văd că oamenii au votat sub o ploaie intensă, însă la Glasgow este un timp însorit şi perfect pentru a vota', a mai afirmat în faţa presei lidera Partidului Naţional Scoţian (SNP).

La fel ca toţi liderii politici scoţieni, cu excepţia lui Nigel Farage (preşedintele partidului eurosceptic UKIP), Nicola Sturgeon s-a pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, apelând în special la argumente de natură economică, cum ar fi locurile de muncă şi investiţiile generate de legăturile cu blocul comunitar. Ea a avertizat cu o zi în urmă că dacă totuşi votul de joi va da câştig de cauza taberei ce susţine Brexitul (ieşirea din UE), atunci Scoţia ar putea repeta referendumul pentru obţinerea independenţei, desfăşurat în 2014 şi la care 55% dintre participanţii la vot au respins desprinderea de Regatul Unit, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.