DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mesaj șocant distribuit de RADET: Cum încearcă regia să-i convingă pe oameni să nu semneze debranșarea vecinilor

radet

RADET Bucureşti a pus la dispoziţia celor care vor să se debranşeze un formular de acord pe care vecinii trebuie să-și pună semnătura. Pe acest formular, debranşarea vecinului este prezentată ca fiind riscantă şi costisitoare pentru el.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice din Bucureşti, care asigură alimentarea cu energie termică în regim centralizat pentru circa 560.000 de apartamente din Bucureşti, le cere celor care vor să se debranşeze să obţină acordul vecinilor.

Citește și: Inedit: Poliția Locală a amendat o mașină cu radar a Poliției Rutiere

Obligaţia acestui acord, fără de care debranşarea nu este posibilă, este o cerinţă stipulată de lege, deci solicitarea nu are nimic neobişnuit. Cu adevărat nemaiîntâlnit este felul în care Radet a decis să aplice legea. Oamenilor li se spune că debranşarea vecinilor este riscantă pentru ei, că poate apărea risc de explozie şi că, dacă un vecin se debranşează, cel de lângă el va plăti mai mult.

"Stimate client, când un vecin se debranşează, confortul dumneavoastră este afectat şi sunteşi expus la anumite riscuri! Dorim să ne asigurăm că acordul dumneavoastră este în perfectă cunoştinţă de cauză cu consecinţele debranşării vecinului şi că vă asumaţi următoarele riscuri: Pericol de explozie!, Plătiţi mai mult-Afectează instalaţia blocului, Plătiţi mai mult-Suportaţi un procent din consumul persoanei cu debranşarea căreia sunteţi de acord, Respiraţi aer poluat", este scris în formular cu litere mari, potrivit Economica.net.

Citește și: INCREDIBIL De ce s-a amânat licitația pentru 400 de autobuze noi în București: Gafa unui angajat a ruinat munca altora

Acolo unde vorbesc despre pericolul de explozie, cei de la Radet au mentionat un link care trimite la ştire referitoare la o explozie care a avut loc la Cluj, pe fondul exploziei unei centrale de apartament, care a afectat tot blocul. Ei spun că dincolo de pagubele materiale au existat victime, fiind periclitată viaţa tuturor locatarilor. Apoi, cei de la Radet spun că debranşările produc dezechilibre în instalaţii, iar instalaţia de încălzire trebuie redimensionată sau înlocuită "pe cheltuiala dumneavoastră". În plus, Radet transmite vecinului căruia i se cere acordul că, dacă este de acord cu debranşarea vecinului, "pereţii apartamentului debranşat se încălzesc de la locuinţa dumneavoastră", iar consecinţa este că "valoarea facturii creşte din cauza apartamentelor debranşate".

În final, cei de la RADET avertizează că centralele pe gaze pe gaze emit noxe, iar impactul asupra mediului este proporţional cu numărul de centrale instalate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.