Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj pentru lumea creștină, în ajun de An Nou: Papa Francisc îndeamnă creștinii să asculte 'strigătul de ajutor' al aproapelui

Papa Francisc

În predica sa din ajunul Anului Nou, rostită marţi în timpul vecerniei, în Catedrala Sf. Petru din Roma, Papa Francisc a cerut Bisericii Catolice să se "arunce în luptă" şi să se apropie de oameni, transmite DPA, potrivit Agerpres.

"Suntem chemaţi să ieşim în întâmpinarea celorlalţi şi să le ascultăm existenţa, strigătul de ajutor", a spus suveranul pontif.

Oamenii şi biserica trebuie să se asculte unii pe ceilalţi, a insistat el: "Astfel, pătrunde într-adevăr aer proaspăt în cetate, precum şi în biserică - dorinţa de a ne întoarce pe străzi, de a depăşi vechea logică a opoziţiei şi a graniţelor, de a colabora şi de a construi o societate mai echitabilă şi mai frăţească".

Înaintea liturghiei, Papa a vizitat neanunţat o biserică din Roma, pentru a asista la funeraliile unui prieten personal.

Miercuri, în prima zi a Anului Nou, el va oficia liturghia în Catedrala Sf. Petru. Pentru catolici, 1 ianuarie este şi Ziua Mondială a Păcii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.