Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj vehement al lui Eugen Tomac: 'Încetați cu manipularea: Noi mergem cu Codreanu!'

Mesaj vehement al unuia dintre liderii PMP. Eugen Tomac demască problemele existente în Basarabia înaintea alegerilor. Mai mult, Tomac le transmite adversarilor politici de acolo să încheie cu manipularea pe care o exercită.

"Încetați cu manipularea: Noi mergem cu Codreanu!

Asist aproape șocat cum oameni despre care aveam o părere bună, atacă în stânga și dreapta, pun etichete, dau verdicte și, mai nou, inventează definiții halucinante ale unionismului.

Atacurile au debutat imediat după implicarea domnului Preşedinte Băsescu în viața politică de peste Prut și s-au înteţit după ce partidul creat anul trecut la Chişinău l-a propus pe colegul nostru, Constantin Codreanu, drept candidat pentru funcția de Primar General al Municipiului Chişinău.

Nu am mari așteptări de la politicieni sau jurnaliști care îşi dau cu părerea fără a şti exact ce se întâmplă în Basarabia, dar sunt profund dezgustat de atacul inadmisibil al unui reprezentant al Academiei Române.

Voi solicita în mod oficial lămuriri cu privire la poziția pe care o are această instituție cheie în promovarea culturii și identității românești în urma declaraţiilor Directorului Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române cu privire la activitatea politică a singurului partid din statul vecin creat cu scopul de a promova Unirea R. Moldova cu România.

A spune că partidul înfiinţat și condus de Preşedintele Băsescu în R. Moldova cu scopul de a consolida curentul politic pro-Unire este o formațiune creată pentru a sluji ambițiile unui oligarh precum Plahotniuc reprezintă o insultă și un atac inadmisibil ce are menirea de a induce în eroare opinia publică de pe ambele maluri ale Prutului.

Profesorul Dungaciu trebuie să explice, în plină campanie electorală, în baza căror evaluări și date lansează asemenea acuzații la adresa Partidului Unității Naționale. Sunt acuzații de tip iliescian, de o gravitate fără precedent la adresa celor care promovează în mod onest și deschis obiectivul Unirii R. Moldova cu România.

Doresc, cu acest prilej, să amintesc că Partidul Unității Naționale de la Chişinău și-a dorit să susțină un singur candidat împotriva partidului prorus al Președintelui Dodon, cu singura condiție ca acesta să își asume public suportul curentului unionist din capitala R. Moldova. Propunerea PUN a fost însă refuzată.

Prin urmare, acum o săptămână, PUN, în prezenţa Președintelui Băsescu, a primarului Municipiului Iași, domnul Mihai Chirică, și a viceprimarilor din Municipiile Bacău, Piatra Neamț și Suceava, a anunțat lansarea în cursa pentru Primăria Municipiului Chişinău a deputatului Constantin Codreanu.

Domnul Codreanu este Preşedintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Parlamentul României și unul dintre tinerii cei mai credibili din R. Moldova, implicat în ultimii 10 ani în activități civice de promovare a Unirii R. Moldova cu România.

Vă rog, aşadar, distinși dezinformatori, nu mai manipulați grosolan opinia publică. Alegerile sunt importante și vor fi câștigate de cel mai bun, iar noi mergem cu Codreanu!

Toți cei care îşi doresc Unirea R. Moldova cu România au cu cine vota și sunt convins că o vor face fără a le fi ruşine să-și asume acest ideal nobil pe care ar trebui să-l slujim cu toții necondiționat, în mod special, mediul academic românesc", a scris Tomac pe facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.