Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaje de condoleanţe la moartea ultimului suveran al României

romaniaregala.ro
regele mihai parlament

Politicieni, dar şi personalităţi din diferite alte domenii au transmis, marţi, pe reţelele de socializare, mesaje de condoleanţe în urma decesului ultimului suveran al României, Regele Mihai.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, îl consideră pe fostul suveran una dintre cele mai marcante personalităţi ale istoriei României, apreciind că acesta a fost unul dintre cei mai mari oameni de stat din secolul trecut. "Astăzi, Romania a pierdut una dintre cele mai marcante personalităţi ale istoriei sale. Regele Mihai a reprezentat o parte din istoria ultimului secol al României şi a lumii întregi. Majestatea Sa va rămâne veşnic prezent în istoria ţării noastre ca unul dintre cei mai mari oameni de stat care au existat în secolul trecut şi în istoria recentă a ţării noastre şi a lumii. Condoleanţe României, condoleanţe românilor, condoleanţe Familiei Regale!", a scris Arafat pe Facebook.

La rândul său, fostul ministru Eugen Teodorovici remarcă faptul că odată cu dispariţia Regelui Mihai s-a stins un destin, "cel care a servit cu credinţă naţiunea română''. ''Astăzi a plecat dintre noi un lider luminat, un reper de moralitate şi demnitate, un om care a influenţat pozitiv istoria lumii. Rămas bun, Majestate!'', a scris pe Facebook şi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Fostul canoist Ivan Patzaichin îl evocă pe Regele Mihai, la moartea acestuia, punctând că a avut prilejul să îl cunoască. ''A plecat spre lumină sufletul celui care a fost o autentică lumină pentru români în vremuri grele şi întunecate. Majestate, am avut privilegiul să vă cunosc şi să vă admir. Odihniţi-vă în pace'', notează Patzaichin pe Facebook.

Poetul Mircea Cărtărescu şi-a manifestat, la rându-i, respectul pentru ultimul monarh al României, dar şi compasiunea pentru destinul acestuia. ''Regele Mihai a murit. Am avut mereu mult respect pentru el şi compasiune pentru destinul trist al lui şi al nostru. Odihnească-se-n pace!'', a scris Cărtărescu.

Cuvinte frumoase despre personalitatea ultimului suveran a avut şi fostul ministru al Apărării Mihnea Motoc. "Am avut rarul privilegiu de a consilia din partea guvernului demersurile regale pentru cauza pro-NATO şi pro-UE. Majestatea sa nu avea nevoie să facă absolut nimic special pentru ca oricine, român sau străin, să recunoască de îndată prezenţa nobilă şi proximitatea intensă a istoriei mari. Fie ca acest moment de răscruce să aducă printre noi, românii, acea concordie pe care nu am mai avut-o de mult", a spus Motoc.

Un alt fost titular al portofoliului Apărării, Adrian Ţuţuianu, l-a caracterizat pe Mihai I drept "modelul absolut de smerenie, demnitate, seriozitate". "A plantat seminţe în pământul acestei ţări, care au rodit oameni şi fapte. A filtrat cu bunătate tot ce s-a întâmplat în jurul său şi s-a împăcat cu toţi. E o zi tristă pentru România. Odihnă în pace, Majestate!", a scris Ţuţuianu pe Facebook.

Senatorul Nicuşor Dan a postat pe aceeaşi reţea de socializare un mesaj în care evocă viaţa Regelui Mihai "trăită în respectul unor valori". "Ne despărţim azi de Regele Mihai. O întreagă viaţă trăită în respectul unor valori, asta înseamnă demnitate. Valorile şi demnitatea fac diferenţa între o societate şi o haită. Să reflectăm la asta în acţiunile noastre cotidiene", a scris Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.