Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Angelei Merkel pentru noul premier al R. Moldova

merkel

Noul premier de la Chișinău, Valeriu Streleț, a primit un mesaj de felicitare din partea cancelarului german Angela Merkel, în care șeful guvernului de la Berlin dă totodată asigurări că țara sa va continua să sprijine Republica Moldova pentru a depăși provocările economice, politice și sociale cu care se confruntă.

''Țara Dumneavoastră se confruntă cu mari provocări economice, politice și sociale. Vă puteți baza pe sprijinul ferm al Guvernului Federal în vederea eforturilor Dumneavoastră menite să modernizeze structurile și instituțiile, precum și să implementeze agenda de asociere la Uniunea Europeană'', se arată în mesajul cancelarului german, potrivit Radio Chișinău.

Valeriu Streleț a fost confirmat în funcția de premier de către parlamentul de la Chișinău la 30 iulie, candidatura sa fiind propusă de Partidul Liberal Democrat, al lui Vlad Filat, în contextul în care Republica Moldova era condusă de la mijlocul lunii iunie de un guvern interimar ca urmare a demisiei lui Chiril Gaburici.

Conform programului de guvernare prezentat de premierul Valeriu Streleț în fața parlamentului, noul executiv și-a propus, între altele, să creeze toate premisele necesare pentru a asigura eligibilitatea Republicii Moldova privind obținerea statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. În program figurează de asemenea un punct ce ține de invitarea unei misiuni de experți ai Uniunii Europene pentru a oferi sprijin în activitatea organelor de drept și a instanțelor specializate în examinarea cauzelor de corupție.

UE și SUA au salutat învestirea noului guvern al Republicii Moldova, anunțându-și totodată disponibilitatea de a conlucra cu premierul Valeriu Streleț și cabinetul său.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.