Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul bizar transmis de Donald Trump după moartea lui Aleksei Navalnîi

NBC News
Donald Trump

Mesajul bizar transmis de Donald Trump după moartea lui Aleksei Navalnîi

Donald Trump, care şi-a atras critici în calitate de preşedinte al SUA pentru laudele aduse liderului rus Vladimir Putin, a făcut luni primul său comentariu public cu privire la moartea liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, într-o postare criptică pe reţelele sociale, în care a evitat să arunce vreo vină pe cineva, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Ce a scris Donald Trump

"Moartea subită a lui Aleksei Navalnîi m-a făcut să fiu din ce în ce mai conştient de ceea ce se întâmplă în Ţara noastră", a scris Trump într-o postare pe reţelele sociale în care pare să facă legătura între deces şi propriile sale probleme juridice.

"Este o progresie lentă şi constantă, cu politicieni, procurori şi judecători CORUPŢI, din Stânga Radicală, care ne conduc pe o cale către distrugere. Frontierele deschise, alegerile falsificate şi deciziile extrem de nedrepte ale instanţelor de judecată DISTRUG AMERICA. SUNTEM O NAŢIUNE ÎN DECLIN, O NAŢIUNE CARE CADE! MAGA2024", a scris fostul preşedinte care vrea să fie reales în noiembrie la Casa Alba şi face aluzie la acronimul campaniei sale (MAGA - Make America Great Again).

Vineri, preşedintele Joe Bidenl-a învinuit direct pe Putin pentru moartea principalului opozant rus

Vineri, preşedintele Joe Biden, ca şi principala rivală republicană a lui Trump, Nikki Haley, l-a învinuit direct pe Putin pentru moartea într-o colonie penitenciară aflată la nord de Cercul Polar a principalului opozant rus. "Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi", a declarat Biden fără echivoc.

Încă de vineri, de la anunţarea morţii lui Navalnîi, foşti preşedinţi şi membri de rang înalt ai Congresului din ambele partide l-au învinovăţit pe Putin pentru decesul, la 47 de ani, al celui mai proeminent lider al opoziţiei din Rusia. Însă Trump, favorit la nominalizarea republicană pentru a concura cu Biden în alegerile din noiembrie, rămăsese tăcut până luni.

În timpul mandatului său la Casa Albă, în perioada 2017-2021, Trump şi-a exprimat admiraţia faţă de Putin.

Săptămâna trecută, el a sugerat că Statele Unite ar putea să nu-i mai protejeze de o potenţială invazie rusă.pe aliaţii din NATO care nu cheltuiesc suficient pentru apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.