Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul de Anul Nou al noului Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu: Mergem ferm spre obiective ce vor impulsiona dezvoltarea țării

anca Dragu

Noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a transmis moldovenilor un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Dragu a precizat că anul 2024 este un an promițător în care R. Moldova va avansa hotărâtor spre bunăstarea și valorile europene, conform deschide.md.

Pentru mine este un prilej și o onoare să vă transmit cele mai calde și sincere urări de bine. Dar înainte de toate, vreau să vă mulțumesc pentru că m-ați primit călduros aici, în țara pe care o iubesc și mi-o doresc să devină un loc sigur și prosper pentru cetățenii săi. Împreună cu echipa Băncii Naționale a Moldovei privim cu încredere către anul 2024, conștienți de provocările pe care le poate aduce, dar determinați să mergem ferm spre obiective ce vor impulsiona dezvoltarea țării”, a afirmat Dragu.

Noul guvernator BNM a dat asigurări că R. Moldova va avea un sistem financiar nu doar rezistent la crize, ci și capabil să contribuie la creșterea economică și dezvoltarea statului nostru. Totodată, Anca Dragu i-a îndemnat pe cetățenii R. Moldova să-și unească eforturile și să muncească împreună pentru a avansa pe parcursul european, deoarece apartenența la UE reprezintă garanția păcii și bunăstării.

Aici, la Banca Națională, vom depune eforturi ca economia să prindă puteri și să intre în forță în procesul de convergență cu piața europeană. Vom avea grijă ca sistemul bancar să fie și mai rezilient, iar cetățenii să se poată bucura de servicii moderne. Am încredere în puterea și în capacitatea Republicii Moldova! Ați arătat la o lume întreagă cât de generoși sunteți, atunci când v-ați deschis casele pentru vecinii nevoiți să plece din calea războiului. Ați arătat cât de determinați sunteți să mergeți cu tenacitate spre Uniunea Europeană, care cândva era doar un vis. Mă simt onorată să pun și eu umărul la acest proces. Vă doresc un an plin de realizări”, a conchis Anca Dragu.

Pe 22 decembrie 2023, Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, președinte al Consiliului de supraveghere și al Comitetului executiv, pe un termen de șapte ani. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de Parlament. Președinția a publicat, în ziua numirii, decretul prin care Ancăi Dragu i se acordă cetățenia Republicii Moldova. Documentul a fost semnat în data de 21 decembrie 2023.

Anca Dragu i-a luat locul lui Octavian Armașu, revocat din funcție în seara zilei de 21 decembrie. Pentru demiterea acestuia au votat 81 de deputați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.