Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul de ultimă oră al lui Klaus Iohannis

Mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica din Timișoara

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 11 noiembrie a.c., un mesaj cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica din Timișoara. Mesajul a fost prezentat de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat, Departamentul Educaţie şi Cercetare.

„Cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica din Timișoara, vă urez «La mulţi ani! » şi vă felicit pentru preocuparea constantă de a oferi comunității dumneavoastră academice susținerea și instrumentele necesare pentru performanță şi inovare.

Sunteți o instituție de învățământ superior care se remarcă printr-un excepțional corp didactic și de cercetare, cu rezultate recunoscute internațional. La acest nivel înalt de performanţă a contribuit şi orientarea resurselor spre investiţii în laboratoare moderne, în modernizarea campusului la standarde occidentale, în asigurarea unui complex sportiv impresionant și a unei biblioteci noi.

Salut parteneriatele multiple încheiate cu mediul privat, precum și calitatea formării noilor generații, în concordanță cu un set solid de repere morale și de integritate. Actul educațional în sine trebuie să dezvolte nu doar competențe profesionale, ci să formeze oameni orientaţi spre performanță, creativitate, originalitate, adaptabilitate și responsabilitate socială.

România are nevoie de progres intelectual, inovare și dezbatere autentică. Are nevoie de universități care se implică în găsirea răspunsurilor la problemele şi provocările comunității locale, regionale, naționale și chiar globale. Educația şi cercetarea sunt șansa noastră de a construi acea societate în care ne dorim să trăim, să muncim, să creștem și să investim: o societate în care valorile și reperele morale sunt prioritare, în care profesioniștii sunt respectați pe criterii de merit și în care instituțiile, fie ele de stat sau private, au resursa umană capabilă să răspundă provocărilor moderne, dar și așteptărilor cetățenilor din interiorul și din afara granițelor.

Avem un potențial fantastic, iar generațiile tinere au demonstrat, inclusiv în aceste săptămâni, că vor și pot să se implice activ în dezvoltarea unei Românii moderne, corecte și unite. Resimţim nevoia unei viziuni unitare asupra educației, care să corespundă cerințelor societăţii și care să fie însușită ca un proiect predictibil, pe termen lung. Contez pe implicarea Universității Politehnica Timișoara în ampla dezbatere publică pe care am lansat-o pe 14 septembrie 2015 și vă invit să ne fiți parteneri în acest demers.

Știu că împreună, alături de studenți, profesori, cercetători, manageri ai universităților, putem oferi o direcție corectă României.

Stimați dascăli, vă doresc să vă inspirați studenții în a deveni profesioniști, dar și cetățeni activi, implicați într-un proces de învățare pe tot parcursul vieții.

Dragi studenți, vă doresc să aveți parcursul academic adecvat potențialului vostru, în care să vă regăsiți și să vă formați ca viitori profesioniști, dar și ca oameni. Și nu uitați că România puternică începe cu fiecare dintre noi.

«La mulți ani!» încă o dată Universității Politehnica Timișoara și sper că, la aniversarea primului secol de existență al universității, vom putea evalua și primul impact al viziunii asupra educației create împreună!”, se arată într-un comunicat de presă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.