Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul emoționant al copilului de 15 ani care a desenat conceptul de logo al Președinției României la Consiliul UE: 'Am remarcat cu tristeţe...'

ioan dobrinescu

Concursul „Romania’s EU Council Presidency Logo Competition“, organizat de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Externe, în vederea stabilirii conceptului logo-ului oficial al Președinției Consiliului Uniunii Europene, pe care România și-o va asuma timp de șase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, a ajuns la final.

Marele câştigător, Ioan Dobrinescu, un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale“ din București, în vârstă de 15 ani, va încasa un premiu de 3.000 de euro şi va avea ocazia să viziteze instituţiile europene de la Bruxelles. Proiectul lui a fost câştigător atât în viziunea juriului, din care au făcut parte 19 personalităţi, printre care Bogdan Enoiu, Rareş Bogdan, Bogdan Naumovici, Dana Grecu sau reputatul academician Mircia Dumitrescu, dar a fost şi preferatul publicului, reuşind să adune aproape 3.000 de voturi pe pagina de Facebook special creată de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru cele 19 finaliste.

Vezi şi: Cum va arăta logo-ul României la Preşedinţia Consiliului UE şi care e povestea lui

Dobrinescu a dorit să le mulţumească organizatorilor prin intermediul unei scrisori deschise, exprimându-şi totodată amărăciunea pentru valul de critici apărute în spaţiul public la adresa desenului său. Vă prezentăm, în rândurile ce urmează, mesajul emoţionant, dar şi extrem de matur, al elevului Ioan Dobrinescu:

"În primul rând vreau să îi mulțumesc fratelui meu mai mare. De la el am aflat de concurs. L-am văzut cum se străduia să facă un desen. De aceea m-a ambiționat. M-am închis în cameră mai multe ore și am lucrat la desen. Vreau să îi mulțumesc mamei mele care își dedică toată energia pentru a ne crește. Știu că nu este ușor cu noi. Dar o iubesc și o respect pentru ce face singură pentru noi.

Trebuie să spun că eu nu sunt un câștigător de fel. Nu am câștigat aproape niciodată nimic. De aceea nici nu știu cum să mă comport. Am aflat din presă că am câștigat. Trebuia, din ce am înțeles, să fie o surpriză pentru mine, până în momentul festivităţii de premiere. Din păcate, am remarcat cu tristețe cum oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine şi m-au denigrat pentru un desen.

Un logo făcut din tot sufletul. Pentru mine Uniunea Europeană trebuie să fie sigură pe sine, puternică. Da, ca un lup. Un lup care din ce am învățat la istorie este prezent în toate culturile europene. Tot la școală am învățat că România are cea mai mare populație de lupi din Europa. Eu sunt bucuros că protejăm natura. Și cred că trebuie spus Europei acest lucru. Dar aceste lucruri nu au contat...

Nu a contat că pentru prima dată zeci de tineri au venit cu ideile lor, că un juriu ne-a ales și că mii de oameni ne-au votat. Eu sper ca și noi tinerii să avem libertatea să alegem cum vrem să fie Uniunea Europeană. Dar mai ales să alegem un simplu logo. Este adevărat. Sunt doar în clasa a 9-a. Mai am multe de învăţat, dar participarea la acest concurs a fost pentru mine o adevărată experienţă.

Există oameni care pur și simplu critică și nu cred în tineri. Dar există și oameni buni care sprijină tinerii, care au crezut în mine, indiferent de consecințe.

Sunt fericit că mi s-a oferit oportunitatea de a avea o mică contribuţie la imaginea României într-un moment atât de important pentru ţară.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.