Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul emoționant al unui inspector de Ziua Copilului: 'Scrisoare pentru copilul care am fost'

basilica.ro
copil rugaciune

De Ziua Copilului, unul dintre subordonații ministrului Sorin Cîmpeanu a postat un mesaj emoționant pe o rețea de socializare. Intitulată ”Scrisoare pentru copilul care am fost”, epistola aparține profesorului Victor Iacobescu, inspector școlar general în Olt, titular la catedra de Limba și Literatura Română a Colegiului Național ”Radu Greceanu” din Slatina și autor a patru cărți.

”În fiecare an îmi amintesc de tine. În trecerea timpului te-am păstrat ascuns, de teamă să nu mă urmezi. Pe aici, oamenii mari au uitat să se caute prin copilăria lor.

Te-ai mai urcat în măr sau în nuc, doar să privești norii cum se transformă în zmei sau în vapoare cu toate pânzele sus? Te mai cheamă băieții la fotbal? Nu te mai ridica grăbit de la masă, spre bucuria pisicii, care așteaptă să vadă mama că ai mâncat tot din farfurie! Mama știe care este înțelegerea voastră secretă. Mamele știu tot, dar le e drag să-și vadă copiii zâmbind. Când pleci la școală, îmbrățișeaz-o mai tare! Va ști că ai înțeles că oamenii mari nu pot să mai fie niciodată copii.

Tata mai citește asfințituri în grădină, de parcă te-ar învăța că viața uneori se transformă în poezia ochilor tăcuți? Când se așază pe scaunul de la poartă, spune-i că niciodată nu o să uiți când te purta pe umeri, ca să fii mai mare ca el! Îi mai place să stați "ca băieții, de vorbă", până ți se pare că ești încă mic, dar când vei crește...?

Oprește-te! Nu trebuie să crești pentru a înțelege viața! Când simți că tata vrea să-ți iasă din ani, prefă-te bolnav! Va mai rămâne lângă tine măcar până își face medicamentul efectul!

Las-o pe mama să-ți mai facă o dată ceaiul! O să-ți treacă orice durere, chiar dacă te îmbolnăvești de timp!

Dacă îi vezi îngrijorați, spune-le că ți-e dor! Dar să nu te audă cu vocea mea de acum! Nu vreau să știe că undeva am rămas fără copilărie!”, e mesajul transmis de profesorul Victor Iacobescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.