Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Dacian Cioloş din Basarabia: 'Sprijinim reformele în interesul cetăţenilor'

gov.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, la începutul unei întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova, că obiectivul Executivului de la Bucureşti este de a sprijini reformele în interesul cetăţenilor moldoveni şi nu de a susţine un partid împotriva celuilalt. "Modul în care am abordat foarte pragmatic (...) relaţia cu Guvernul Republicii Moldova, în acest an, a fost influenţat şi de poziţionarea unor organizaţii din societatea civilă, care au susţinut şi care au cerut angajamente ferme legate de reforme. Şi din acest motiv, pentru prima dată în abordarea relaţiei dintre Republica Moldova şi România, România a legat acordarea acestei prime tranşe de împrumut de o serie de măsuri de reformă la care Guvernul Republicii Moldova s-a angajat. (...) Nu am dorit şi nu dorim ca această abordare să fie una politică sau politicianistă, partinică. Obiectivul nostru este să sprijinim reformele în interesul cetăţenilor Republicii Moldova şi nu a susţine un partid împotriva celuilalt", a afirmat premierul Cioloş.

El a spus că îşi doreşte să vadă că în Republica Moldova progresează reforme care întăresc democraţia. "Ne dorim să vedem că progresează reforme care întăresc democraţia, care întăresc statul de drept şi care duc la implementarea unor valori pe care sper eu că le împărtăşim în comun, valori europene la care şi România s-a angajat şi care dau deja rezultate în România", a subliniat Cioloş. Prim-ministrul Cioloş a fost însoţit la întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, de vicepremierul Vasile Dîncu, precum şi de miniştrii Victor Grigorescu (Energie), Anca Dragu (Finanţe Publice), Raluca Prună (Justiţie), Cristian Ghinea (Fonduri Europene) şi Maria Ligor (ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni).

Tot joi, la Chişinău, Dacian Cioloş se întâlneşte cu reprezentanţi ai formaţiunilor politice de opoziţie parlamentare şi neparlamentare din Republica Moldova, dar şi cu autorităţi locale reprezentate în Congresul Autorităţilor Locale din Moldova. Vizita la Chişinău are loc în contextul eliberării miercuri a primei tranşe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.