Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Klaus Iohannis transmis în cadrul Congresului Național al Blocului Național Sindical

klaus iohannis

Klaus Iohannis a transmis marţi, 1 noiembrie a.c., un mesaj în cadrul Congresului Național al Blocului Național Sindical. Mesajul a fost prezentat de către domnul Andrei Muraru, Consilier Prezidențial, Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„La aniversarea unui sfert de secol de activitate a Blocul Naţional Sindical, vă felicit, vă rog să primiți gândurile mele bune și speranța că promovarea şi apărarea drepturilor lucrătorilor va fi şi în următoarele decenii obiectivul principal al organizaţiei dumneavoastră.

În numeroase ocazii, v-aţi implicat activ şi aţi reușit să fiți parte a soluției, când a fost cazul, astfel încât eventualele riscuri sociale majore să fie diminuate. Nu am niciun fel de îndoială că această atitudine echilibrată și matură va continua și în viitor în procesul de luare a deciziilor.

Ne-am întâlnit prima dată la câteva luni după ce am preluat mandatul de Președinte și am spus atunci că îmi doresc un dialog real, nu unul mimat ori formal, cu actorii din zona dialogului social. Ca mediator între stat și societate, știu că fără un astfel de dialog onest și responsabil este greu de crezut că problemele cu care se confruntă sectorul economic, administrația publică, sistemul sanitar sau cel de educație vor putea fi surmontate.

Mă aștept însă de la toți actorii sociali la responsabilitate. Veți reuși să oferiţi sentimentul fundamental al siguranţei celor pe care îi reprezentaţi şi să le îmbunătățiți considerabil viața doar dacă mobilizarea colectivă în perioadele de negociere pe probleme profesionale, economice şi sociale nu se va face în detrimentul securității sociale a altora. Știți foarte bine că, de cele mai multe ori, cei care v-au dat cu o mână înainte de alegeri, v-au luat înapoi cu două, la puțină vreme după ce au venit la putere.

De aceea, cunoscând capacitatea formidabilă pe care o aveți de a lupta pentru a obţine termeni şi condiţii mai bune pentru angajaţi, vă îndemn ca în procesul de negociere să cântăriți foarte bine pe cine aveți în față în această perioadă și să dovediți responsabilitate deplină.

Avem nevoie de consens și de o abordare pe termen lung care să consolideze respectarea drepturilor sociale. Știm cu toții că este necesară o mai mare stabilitate legislativă în ceea ce privește piața muncii, o legislație coerentă care să asigure egalitatea de șanse, sprijinirea grupurilor dezavantajate şi stimularea progresului individual.

În final, vă asigur de întreaga deschidere a mea și a Administrației Prezidențiale pentru dialog. Totodată, vă îndemn să priviţi cu speranță spre viitor, motiv pentru care vă spun «La mulți ani!» și vă transmit salutările mele.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.