Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Internațională a Limbii Materne: Limba română în Republica Moldova este puntea de dialog între toate comunitățile

Facebook/ Maia Sandu
Maia Sandu

„O societate incluzivă înseamnă o societate care valorifică diversitatea culturală, protejează tradițiile comunităților și încurajează cetățenii să vorbească și să păstreze limba maternă.” Declarația aparține președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care îndeamnă cetățenii ca de Ziua Internațională a Limbii Materne să vorbească și să păstreze limba maternă, transmite stiripesurse.md.

Bună dimineața!, Доброго ранку!, Доброе утро!, Добро утро!, Zaman hayır olsun! Azi marcăm Ziua Internațională a Limbii Materne. O societate incluzivă înseamnă o societate care valorifică diversitatea culturală, protejează tradițiile comunităților și încurajează cetățenii să vorbească și să păstreze limba maternă”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Șeful statului moldovean a menționat că limba maternă reprezintă bogăția fiecărei familii, iar limba română în R. Moldova este puntea de dialog între toate comunitățile.

Limba în care ne naștem, limba maternă, reprezintă bogăția fiecărei familii - în ea ne trăim cele mai profunde emoții. Limba română în Moldova reprezintă puntea de dialog între toate comunitățile. Doar anul trecut, peste 6.500 de adulți au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul Programului național de studiere a limbii române, lansat de Guvern. Moldova europeană înseamnă o țară în care toți cetățenii se simt liberi să-și manifeste identitatea culturală, să-și vorbească limba maternă și să contribuie la patrimoniul nostru comun”, a conchis Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.