Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Ministerului Sănătății din Republica Moldova pentru clasa politică: Nu politizați subiectul pandemiei. Cineva a plătit cu viața pentru greșelile comise

pandemie

Ministerul Sănătății vine cu un anunț în legătura cu mai multe declarații și acțiuni ai unor politieni privind gestionarea situației pandemice din R.Moldova. Instituția solicită tuturor actorilor politici să permită epidemiologilor și medicilor să-și facă munca și să nu reprete greșelile predecesorilor săi, transmite deschide.md

„Ministerul Sănătății nu comentează declarațiile formațiunilor politice care politizează subiectul pandemiei și vine cu rugăminte respectuoasă către politicieni să nu se implice în gestionarea situației pandemice, să permită epidemiologilor și medicilor să-și facă munca, și să nu procedeze exact ca politicienii de anul trecut. Cineva a plătit cu viața pentru greșelile comise de autorități în acțiunile cărora s-a implicat prea mult politicul”, se arată în anunț.

De menționat că Ion Ceban a declarat săptămâna trecută că decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, prin care cadrele didactice sunt obligate să prezinte teste negative la noul coronavirus la fiecare două săptămâni din 1 septembrie din cont propriu, este nulă pe teritoriul municipiului Chișinău.

Aceste acțiuni au fost criticate de guvernare care l-a acuzat pe Ceban că își bate joc de eforturile autorităților centrale de a impulsiona vaccinarea gratuită în rândul cadrelor didactice și de a relua în siguranță procesul de învățământ.

Totodată, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că cei care se vor opune deciziilor CNESP „își vor asuma totalmente responsabilitatea pentru situația epidemiologică în școli, revenirea școlilor la instruire on-line și pentru sănătatea copiilor și pedagogilor”.

La fel, astăzi Platforma DA a propus ca angajații din școli și universități să fie testați, la prima etapă, din contul donațiilor de teste rapide antigen, cum ar fi cele 100 de mii de teste primite recent din partea României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.