Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul ministrului Petre Tobă de Ziua Poliției: `Românii se bazează pe voi!`

petre toba

Siguranţa cetăţenilor şi consolidarea încrederii în instituţii sunt premisele fundamentale pentru funcţionarea normală a statului de drept, într-un context european în care riscul terorist a devenit o "realitate dureroasă", a transmis vineri ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, de Ziua Poliţiei Române. 

"Cei 194 de ani sărbătoriţi astăzi înseamnă mai mult decât istoria unei instituţii, este istoria evoluţiei şi modernizării întregii societăţi româneşti. Poliţia Română a fost parte a acestor transformări, adaptându-se mereu vremurilor, dar păstrând misiunea sa fundamentală de a apăra viaţa, integritatea şi bunurile cetăţenilor şi de a preveni şi combate infracţionalitatea de orice tip", a afirmat Tobă, potrivit unui comunicat al MAI. 

Ministrul Afacerilor Interne a subliniat că Poliţia rămâne instituţia pe care românii se bazează pentru a le asigura liniştea şi siguranţa de zi cu zi. 

"Am fost poliţist timp de 25 de ani şi sunt mândru că cetăţenii au încredere în Poliţia Română. Într-un context european în care riscul terorist a devenit o realitate dureroasă, siguranţa cetăţenilor şi consolidarea încrederii în instituţiile statului român sunt premisele fundamentale pentru funcţionarea normală a statului de drept. Rezultatele dumneavoastră au ca efect direct creşterea siguranţei cetăţenilor. Acest trend pozitiv trebuie menţinut, iar pe lângă misiunile cotidiene trebuie să ne concentrăm şi pe acţiuni de prevenire a unor fenomene noi, cum sunt radicalizarea sau migraţia ilegală. Am convingerea că împreună vom face faţă cu succes acestor provocări şi vom contribui, în continuare, la consolidarea statutului României de reper regional de stabilitate şi securitate", a declarat Tobă. 

El le mulţumeşte poliţiştilor pentru "modul eficient" în care se preocupă de siguranţa cetăţenilor, dar şi pentru misiunile îndeplinite cu succes în ţară şi în străinătate. 

"În aceeaşi măsură ţin să mulţumesc şi familiilor dumneavoastră care vă sunt mereu alături, înţelegând sacrificiile personale şi riscurile pe care vi le asumaţi zi de zi în meseria de poliţist. Tuturor vă doresc succes în misiunile viitoare şi să rămâneţi aceiaşi profesionişti integri şi curajoşi", se arată în mesajul lui Tobă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.