Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Papei după atentatul din Paris

papa

Papa Francisc a condamnat miercuri seară cu ''cea mai mare fermitate atentatul oribil'' comis la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo din Paris, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.

'Sfântul Părinte exprimă cea mai fermă condamnare a acestui oribil atentat care a îndoliat în această dimineaţă oraşul Paris'', a indicat Lombardi, într-un comunicat de presă.

Atentatul comis miercuri la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris s-a soldat cu 12 morţi, dintre care opt jurnalişti, şi 11 răniţi, patru dintre ei fiind în stare gravă, a anunţat miercuri seară procurorul general al Franţei, François Molins.

Atacatorii strigau ''Allah akbar!'' şi ''afirmau că vor să îl răzbune pe profetul'' Mahomed, a confirmat Molins.

Printre cei ucişi se numără caricaturiştii Cabu, Charb, Tignous şi Wolinski, extrem de cunoscuţi în Franţa.

Atacul a provocat o reacţie imediată a autorităţilor franceze cu o întărire a măsurilor de securitate în regiunea pariziană. Ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, a vorbit despre implicarea a trei atacatori în acest atentat.

Imaginile, surprinse pe telefoane mobile de martorii atacului, arată profesionalismul atacatorilor care au executat un atac planificat minuţios, afirmă un fost membru al unui serviciu de protecţie şi pază şi un fost angajat al poliţiei judiciare.

'Se vede cu claritate modul în care îşi ţin armele, în care avansează calm, cu sânge rece. Au beneficiat cu siguranţă de o formaţie militară. Nu este vorba de persoane care au acţionat din impuls', a spus unul din poliţiştii. El a adăugat că atacatorii îşi ţin armele kalaşnikov aproape de corp, trag foc cu foc şi nu în rafale, ceea ce arată că au fost antrenaţi să le folosească.

O altă dovadă a sângelui rece al atacatorilor este faptul că, deşi au greşit iniţial adresa, oprindu-se mai întâi la nr. 6 de pe stradă, unde se află un serviciu auxiliar al săptămânalului, autorii 'nu au deschis focul, nu şi-au pierdut cumpătul şi au mers la nr. 10, sediul redacţiei Charlie Hebdo', scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.