Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Papei Francisc la un an de la decesul lui Pele: Amintirea regelui fotbalului rămâne de neşters în mintea multora

vatican.va
papa francisc

Brazilienii i-au adus, vineri, un omagiu lui Pele, la un an de la decesul triplului campion mondial din cauza unui cancer la colon, relatează AP.

O ceremonie desfăşurată la statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro, unul dintre cele mai emblematice repere ale ţării sud-americane, a inclus proiecţia tricoului echipei naţionale a Braziliei cu numele şi numărul 10 al lui Pele pe sculptură. A fost citit un mesaj din partea Papei Francisc.

În timpul vieţii sale, Pelé a fost un catolic devotat. El s-a stins din viaţă la vârsta de 82 de ani

"Pelé, numele sub care domnul Edson Arantes do Nascimento a devenit celebru la nivel mondial, a fost, fără îndoială, un sportiv care a demonstrat în viaţa sa toate trăsăturile pozitive ale spiritului sportiv. Amintirea regelui fotbalului rămâne de neşters în mintea multora şi stimulează noile generaţii să caute în sport un mijloc de a întări legăturile de unitate dintre noi", se arată în scrisoarea suveranului pontif, citită în timp ce o orchestră locală interpreta muzică.

Alte ceremonii religioase au avut loc la Muzeul Pelé din Santos, oraşul portuar pe care fotbalistul l-a pus pe hartă datorită golurilor şi succeselor sale la clubul local, precum şi în micul oraş Tres Corações, unde sportivul s-a născut în 1940.

Clubul Santos a organizat, de asemenea, un omagiu pe stadionul Vila Belmiro, unde Edson Cholbi do Nascimento, unul dintre fiii lui Pele, a lansat 10 baloane albe de la mijlocul terenului. Înmormântarea lui Pele a avut loc pe stadion.

FIFA a adus un omagiu, cu un videoclip care prezintă cele mai mari faze ale starului brazilian şi mesajul: "Moştenirea lui Pele va trăi pentru totdeauna".

La începutul acestui an, un dicţionar brazilian a ales să îi aducă un omagiu lui Pele, adăugând numele său ca adjectiv pentru a descrie o persoană "excepţională, incomparabilă şi unică".

Pelé a petrecut aproape două decenii încântând fanii şi chiar rivalii. În dezbaterea despre cine este cel mai mare fotbalist din istorie, Pelé este adesea în fruntea listei, alături de argentinienii Diego Maradona şi Lionel Messi, precum şi de portughezul Cristiano Ronaldo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.