Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul patriarhilor de la Ierusalim, cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului

vaticannews
ierusalim

Patriarhii şi responsabilii Bisericilor de la Ierusalim au adresat un mesaj credincioşilor, cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului. În mesaj, ierarhii şi-au îndreptat gândul către victimele pandemiei de coronavirus, punând totodată accentul pe vestea cea bună a vieţii eterne, a păcii şi speranţei aduse de Cristos cel Înviat, scrie vaticannews.va/ro.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaş

7 aprilie 2021 – Vatican News. Scriu patriarhii de Ierusalim în mesajul de Paşte: "Anul trecut a fost un timp de mare suferinţă pentru întreaga lume. Din cauza pandemiei de Covid-19, milioane de persoane au avut mult de suferit, înregistrându-se un mare număr de morţi. Alte milioane de persoane au trebuit să înfrunte mari dificultăţi economice, izolarea, singurătatea şi disperarea."

"Domnul nostru" – se spune în continuarea mesajului – "ne-a fost alături în toate aceste suferinţe. Şi continuă să ne fie alături. În dimineaţa Paştelui, Cristos ne apare din nou, deschizându-ne ochii pentru a ne arăta chipul Său pe chipul fraţilor şi surorilor în nevoi, îndemnându-ne să-i sprijinim cu mâini pline de compasiune, ducându-le vindecarea, mângâierea şi iertarea Domnului. (…) "Prin rugăciunile şi faptele noastre bune, prin puterea Duhului Sfânt, noi înşine am înviat cu Cristos în lucrarea sa mântuitoare care împacă lumea cu Dumnezeu şi pe noi, unii cu alţii."

Patriarhii şi responsabilii Bisericilor de la Ierusalim le amintesc credincioşilor că Domnul, înainte de a ieşi victorios din mormânt, "a suferit mult pentru noi", "acceptând ascultător paharul suferinţei care i-a fost dat", "trădat, arestat şi purtat în lanţuri", "acuzat pe nedrept, condamnat, lovit şi dat la o moarte îngrozitoare, pe cruce". "În mod paradoxal, acest instrument de suferinţă şi moarte a devenit în curând un tron al slavei" – se spune în continuarea mesajului, ierarhii de la Ierusalim evidenţiind că Cristos s-a unit cu noi în suferinţele noastre, învingând forţele răului prin supunerea sa iubitoare faţă de voinţa Tatălui.

Patriarhii şi responsabilii Bisericilor de la Ierusalim se roagă pentru ca – în această perioadă de criză – să dobândească din nou substanţă antica aclamaţie de bucurie pe care creştinii şi-o adresează unii altora: "Aleluia. Cristos a înviat! Adevărat a înviat!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.