Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul românilor din Covasna de susținere pentru familia Alexandrei Măceșanu și Alexandru Cumpănașu

Ortodoxia Tinerilor
Vasile Antonie Tamad

Românii din Covasna au transmis un mesaj de susținere pentru familia îndurerată a Alexandrei Măceșanu și pentru Alexandru Cumpănașu prin intermediul preotului Vasile Antonie Tamad. Acesta cere să se facă dreptate și să nu se politizeze o dramă care prin ororile ce au fost dezvăluite ar trebui să ducă la schimbarea totală a țării:

”Tragediile din această țară nu au început și nu s-au terminat la Caracal. Dacă comunismul reușea să ascundă faptele anumitor indivizi,  toți au crezut că democrația va da o libertate totală de exprimare și va elucida multe mistere din aparatele de stat și din popor. Încrederea pusă de oameni în conducătorii lor s-a năruit repede, comunismul fiind repede înlocuit cu zeci de clanuri care și-au  împărțit teritoriile după bunul plac, protejați de instituții și de politicieni.

Ororile de la Caracal erau "condamnate" să treacă în uitare. Copilele nevinovate trebuiau pierdute fără de urmă și clanurile nu trebuiau deranjate.  Însă,  atitudinea luată de un întreg popor le-a tulburat apele celor implicați de câteva decenii în fărădelegile fără margini. Însă, ca de fiecare dată,  oamenii care au răscolit "aparatul indestructibil al clanurilor ", au început să fie atacați. Nu a contat implicarea,  forța unei atitudini, demiterea unor personaje implicate mai mult sau mai puțin direct. Cazurile nu trebuiau soluționate. Printre cei care au reușit să spargă buboiul plin de atrocități se află și Președintele CNMR,  Alexandru Cumpanasu. Unii români, după ce ard de nerăbdare ca să se elucideze un mister,  încep să le găsească celor implicați în aflarea adevărului diverse "pete". Ba că nu au auzit până acum de ei, ba că s-au pozat cu x sau cu y. În loc să caute dreptatea, unii parcă vor să se renunțe la o luptă numai pentru că este purtată de x sau de y. Când românii din Covasna și Harghita au avut probleme cu cei care le calcă identitatea în picioare, foarte puțini au reacționat. Unul dintre cei care au ajuns aici, ascultând supărările și făcând efectiv ceva, este Alexandru Cumpanasu.

Eu sunt apolitic. Corneliu  Coposu spunea să nu-l vorbim de rău pe românul  care încearcă să facă o fărâmă de bine. Este seniorul un exemplu? Cu siguranță. Și el a fost vorbit de rău de fondatorii clanurilor din această țară.

Nu mai spun nimic. Îmi doresc doar o rezolvare, fără scandal și fără lume interlopă. Fără partide și fără păreri. Vreau fapte. Lăsați faptele să vorbească !

Românii din Covasna lui Decebal sunt alături de familiile aflate în mare supărare!”, susține Pr. Vasile Antonie Tamad într-o comunicare remisă STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.