Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meta a scos AI Sandbox, un mediu de testare pentru campanii de publicitate

AI Sandbox
AI Sandbox

Meta a dezvăluit ieri, 11 mai, AI Sandbox, care testează capacitățile AI generative pentru advertiseri, noi funcții în suita Meta Advantage de instrumente de automatizare a anunțurilor, detalii despre infrastructura AI și investițiile în modelarea acestora.

AI Sandbox va servi ca mediu de testare pentru versiunile timpurii ale uneltelor și funcțiilor noi, inclusiv instrumente publicitare AI. Este o zonă de testare în care Facebook poate experimenta cu tehnologia AI și poate dezvolta noi instrumente și caracteristici pentru a îmbunătăți performanța reclamelor și a automatiza procesele de publicitate. Acesta este destinat să fie un loc în care Facebook poate testa în siguranță noile tehnologii AI înainte de a le oferi publicului larg.

Printre instrumentele testate în AI Sandbox se numără adaptarea mesajului, generarea de fundal și ajustarea imaginilor.

- Adaptarea mesajului: Generează mai multe versiuni de text pentru a evidenția punctele importante din conținutul reclamei, oferind companiilor de publicitate posibilitatea de a încerca diferite mesaje pentru anumite audiențe.

- Generarea de fundal: Creează imagini de fundal pe baza textului, permițând advertiserilor să încerce diferite fundaluri mai rapid și să își diversifice resursele creative.

- Ajustarea imaginilor: Ajustează imaginile disponibile pentru a se potrivi cu diferite rapoarte de aspect pentru multiple platforme, cum ar fi ”Stories”  sau ”Reels”, permițând companiilor de publicitate să cheltuie mai puțin timp și resurse pentru acest lucru.

Meta lucrează deja cu un grup mic de advertiseri pentru a obține evaluări care să ajute la îmbunătățirea acestor produse. Începând cu luna iulie, accesul va fi extins treptat către mai multe companii de publicitate, cu planuri de a adăuga unele dintre aceste funcționalități în produsele destinate tuturor companiilor mai târziu în acest an.

Îmbunătățirea Meta Advantage pentru campanii mai inteligente și mai rapide

Meta Advantage este portofoliul de produse de automatizare care utilizează AI și învățare automată pentru a ajuta la optimizarea rezultatelor campaniei, personalizarea reclamelor prin potrivirea lor cu persoanele potrivite la momentul potrivit și în cele din urmă ajută publicitarii să economisească timp și bani. Meta Advantage a fost introdus în 2022 și adoptarea sa de către companii este în creștere. De exemplu, în prezent există de 3 ori mai multe companii de publicitate care folosesc campaniile de cumpărături Advantage+ săptămânal, decât în urmă cu 6 luni.

Meta Advantage vine cu noi funcționalități:

- Transformarea campaniilor manuale în campanii de shopping Advantage+ cu un singur clic: Afacerile vor putea transforma campaniile lor curente în campanii de shopping Advantage+ folosind AI. Această opțiune va fi disponibilă în Managerul de Anunțuri atunci când dai click pe "duplicare" în cadrul unei campanii publicitare. Va începe să fie implementată treptat pentru toți advertiserii care au acces la campanii de shopping Advantage+ în următorul lună.

- Utilizarea de conținut video creativ în anunțurile de catalog: Anunțurile de catalog permit unui advertiser să importe un catalog de produse și să ruleze anunțuri pentru a promova acele produse. Acum, în loc să folosească doar imagini statice ale produselor, advertiserii vor putea importa și utiliza conținut video creativ. Acest produs este în prezent în teste cu advertiseri selectați și va fi implemntat pe scaraă largă mai târziu în acest an.

- Implementarea comparării Performanței: Acest raport automat nou le permite advertiserilor să compare campaniile lor de vânzări manuale existente cu campaniile de shopping Advantage+ pentru a înțelege mai bine impactul automatizării asupra performanței. Aceasta este deja implementată treptat pentru advertiserii care utilizează campanii de shopping Advantage+.

- Îmbunătățirea performanțelor cu audiența Advantage+: Acesta este un nou produs Meta Advantage care va oferi advertiserilor o modalitate actualizată de a ajunge la public și de a stimula conversiile, adică de creșterea numărului de utilizatori care finalizează acțiuni specifice dorite de un advertiser, cum ar fi achiziționarea unui produs sau completarea unui formular de înregistrare.

Meta investește în fiecare an zeci de miliarde de dolari în infrastructura sa, concentrându-și atenția și pe dezvoltarea capacității de inteligență artificială pentru reclame.

Această investiție a făcut ca instrumentele AI-powered folosite de advertiseri să aibă o performanță deosebită, oferind rezultate la scară largă, precum și o capacitate crescută de calcul, esențială pentru funcționarea eficientă a inteligenței generative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.