Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meta anunță că își suspendă planurile de a construi un centru de date în Olanda

Meta
Meta Facebook

Meta, compania care deține Facebook, a anunțat marți că își suspendă planurile de a construi un centru de date gigant în Olanda, ca urmare a opoziției politice, scrie Reuters.

Măsura vine la o săptămână după ce Senatul olandez a adoptat o moțiune prin care cere guvernului premierului Mark Rutte să "își folosească puterile" pentru a bloca temporar construcția sitului din orașul nordic Zeewolde, situat la 50 km est de Amsterdam.

"Având în vedere circumstanțele actuale, am decis să ne oprim eforturile de dezvoltare în Zeewolde", a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

Orașul aprobase în decembrie planurile de construire a celei mai mari facilități de acest tip din Olanda, de unde Facebook, Instagram și WhatsApp ar fi deservit utilizatorii din întreaga Europă, potrivit Mediafax.ro.

Aceasta urma să utilizeze 1,38 gigawați oră (GWh) de electricitate și să acopere 166 de hectare de teren agricol, urmând să funcționeze cu energie verde și să creeze 400 de locuri de muncă permanente.

Cu toate acestea, proiectul a întâmpinat opoziția unor activiști de mediu care nu doresc ca oferta limitată de energie durabilă generată în Olanda să fie folosită de o companie multinațională. Unii locuitori din Zeewolde au declarat că au simțit că vocea lor nu a fost ascultată în procesul de autorizare.

Moțiunea Senatului a cerut guvernului să amâne construcția până când se va conveni asupra unei politici guvernamentale privind centrele de date.

"După ce a fost invitată în 2019 de către guvernul local, provincial și național să ia în considerare o investiție într-un centru de date în Olanda și în special în Zeewolde, Meta a preconizat un parteneriat puternic care ar aduce locuri de muncă și beneficii pentru comunitate în regiune", a declarat purtătorul de cuvânt.

Compania a lăsat ușa deschisă pentru reluarea proiectului, spunând că va continua să coopereze cu municipalitatea cu privire la ceea ce trebuie făcut în continuare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.