Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meta renunţă la dezvoltarea mai multor produse hardware

Meta
Meta Facebook

Pentru a reduce cheltuielile, Meta nu va mai produce dispozitivele Portal şi opreşte dezvoltarea unor smartwatch-uri, potrivit news.ro.

Meta continuă măsurile de reducere a cheltuielilor, după ce, recent, a eliminat nu mai puţin de 11.000 de locuri de muncă. Acum, compania a trecut la stoparea unora dintre proiectele hardware.

În primul rând, este vorba despre dispozitivele Portal - display-urile inteligente menite a fi postate în diverse camere ale caselor şi prin care compania oferea funcţii de comunicare şi acces la diverse alte aplicaţii.

În iunie, Meta anunţa că nu le va mai vinde utilizatorilor casnici şi că în schimb, acestea vor fi dezvoltate pentru zona de business. În cele din urmă, Portal-urile nu vor mai fi produse deloc.

În al doilea rând, sunt oprite din dezvoltare două smartwatch-uri pe care compania urma să le lanseze în anii următori. Asta după ce, tot în iunie, s-a renunţat la dezvoltarea unui alt smartwatch, aflat într-un stadiu mai avansat de dezvoltare, ce urma a fi lansat în 2023.

Pretenţiile companiei americane în ceea ce priveşte hardware-ul se rezumă acum, în principiu, la căştile de VR şi AR. Recent, Meta a anunţat casca Quest Pro, dedicată companiilor.

Renunţarea la cele două proiecte hardware vine la puţin timp după ce Meta a făcut primele disponibilizări din istoria companiei, forţată de contextul economic actual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.