Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Varlaam explică Pilda datornicului nemilostiv

basilica.ro
PS Varlaam

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a slujit duminică, 05 septembrie, în biserica „Izvorul Tămăduirii” din satul Roşu, comuna Chiajna unde a hirotonit, pe seama parohiei ilfovene, un nou preot.

În cadrul predicii, PS Varlaam Ploieșteanul a detaliat sensurile profunde ale Parabolei datornicului nemilostiv.

Părintele episcop a subliniat faptul că datornicul din pildă ne reprezintă pe fiecare dintre noi, informează Basilica.ro.

„Cel adus înaintea lui Dumnezeu îl reprezintă, într-un fel, pe fiecare dintre noi. Datoria lui este imensă, incomensurabilă, fiind ilustrată în Evanghelie ca 10.000 de talanţi, reprezentând peste 490 de tone de aur”, a explicat ierarhul.

„Mântuitorul vorbeşte în această parabolă despre o datorie imensă pe care o are fiecare dintre noi faţă de Dumnezeu, întrucât Acesta ne-a dăruit daruri nemărginite: viaţa, sufletul nemuritor şi făgăduinţa Împărăţiei Cerurilor. Nimic din lumea aceasta nu poate răscumpăra aceste daruri, motiv pentru care Domnul foloseşte metafora unei datorii infinite, imposibil de acumulat într-o viaţă pământească”, a spus Preasfinția Sa.

Noul preot hirotonit pe seama Parohiei Roșu este Pr. Bogdan-Mihail Mărcuceanu, inspector eparhial în cadrul Centrului de conferințe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.