Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii anunță vremea pentru București și restul țării: Ce urmează până miercuri seară

Inquam Photos / Octav Ganea
zapada viscol iarna

Intensificările de vânt cu viteze de până la 50 km/h reprezintă principala caracteristică a vremii în Capitală, pentru perioada următoarelor trei zile, iar precipitațiile sub formă de ninsoare vor fi sporadice și de mică intensitate, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

"Pentru București, caracteristica principală din punct de vedere meteorologic va fi vântul, care va sufla destul de puternic, cu până la 50 de km/h. Intensificările vântului vor fi prezente încă din această seară până miercuri, tot la orele serii. Ninsoarea va fi destul de slabă și va cădea sporadic, din când în când. În rest, în cele două județe din sud-vest (Caraș-Severin și Mehedinți, n.r.) și în alte două județe din sud-est (Călărași și Constanța, n.r.), unde este emisă atenționare Cod galben, va ninge mai consistent, iar fenomenul de zăpadă viscolită va fi mai pregnant. În acele zone, vântul va sufla și cu 60 km/h. În cursul zilei de mâine (marți, 17 ianuarie 2017, n.r.) vom analiza datele noi pe care le vom avea și, în funcție de acestea, vom actualiza sau nu atenționarea sau informarea de vreme rea", a punctat specialistul ANM.

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă începând din această seară în patru județe din sud-vest și sud-est, în timp ce tot de luni seară va fi în vigoare o informare meteo de vânt și ninsori slabe, la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 ianuarie, ora 23:00 — 17 ianuarie, ora 14:00, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța rafalele de vânt vor depăși 55 — 60 km/h și temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite. În același timp, în sud-estul județului Constanța vor fi precipitații mixte.

Citeşte şi: HOȚII lui Kim Kardashian au fost PRINȘI: Detalii INCREDIBILE din JAFUL SECOLULUI

De asemenea, în intervalul 16 ianuarie, ora 23:00 — 18 ianuarie, ora 20:00, în regiunile din sud-vestul și sud-estul țării va fi în vigoare o informare de vreme rea. Astfel, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 — 50 km/h, iar local în județele Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și Vrancea rafalele vor depăși 55 — 60 km/h. În Banat, Oltenia, jumătatea de sud a Munteniei și în Dobrogea, temporar vor fi ninsori în general slabe.

Totodată, în zona municipiului București temporar vântul va atinge 40 — 50 km/h și vor fi intervale de timp în care va ninge slab.

Citește și: JAF SPECTACULOS: A FURAT 5,5 milioane de euro chiar de sub ochii bijutierului

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza atenționările emise luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.