Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii anunță secetă pedologică extremă pe zone foarte întinse din țară

dezechilibrenaturale.blogspot.ro
seceta desertificare desert

Suprafeţe agricole extinse din mai multe zone ale ţării sunt afectate de seceta pedologică, meteorologii anunţând că în unele zone fenomenul este unul puternic sau chiar extrem. Cele mai afectate sunt Moldova, Maramureşul, Banatul şi Crişana.

”Conţinutul de apă din sol prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), în Moldova şi Maramureş, pe suprafeţe agricole extinse din Banat şi Crişana, local nordul şi vestul Munteniei, nordul şi centrul Dobrogei, centrul, sudul şi estul Transilvaniei”, informează, marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie, într-o postare pe Facebook.

Conform meteorologilor, măsurătorile privind rezervele de umiditate din sol arată că în partea de sud a ţării situaţia este una bună.

”La data de 26 Octombrie 2021, în stratul 0-20 cm (ogor), rezerva de umiditate din sol se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, local în nordul, sudul, sud-vestul şi centrul Transilvaniei, izolat nord-estul Banatului, sud-estul Crişanei”, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.