Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii au făcut prognoza - Cum va fi vremea săptămâna viitoare în ţară şi în Capitală

facebook.com
Cod galben de vreme rea

Meteorologii anunță că săptămâna viitoare vremea se menţine instabilă, precizând că au fost emise două coduri galbene de furtuni şi instabilitate termică, valabile până marți. La începutul săptămânii, vremea se va răcori, iar maximele vor ajunge “uşor” sub cele normale.

“În general vremea va fi instabilă în săptămâna care vine. Au fost emise şi două coduri galbene. Primul este valabil de duminică seara de la ora 18:00 până luni la ora 10:00, pentru instabilitate termică accentuată şi furtuni pentru zonele: Banat, Oltenia, local în Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi în vestul Munteniei. În aceste zone vor fi ploi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil chiar vijelii, averse cu caracter torenţial şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 30-40 l/mp. Cel de-al doilea cod galben este valabil de luni la ora 10:00 până marţi la ora 23:00. Vizează partea centrală a ţării, zonele de deal, de munte, Muntenia, Dobrogea şi Sudul Moldovei”, a declarat pentru MEDIAFAX, Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, la începutul săptămânii vremea se va răcori, iar maximele vor ajunge sub cele normale.

“La începutul săptămânii, vom avea răcorire a vremii cu maxime uşor sub cele normale, cuprinse între 22 şi 29 de grade, după care temperatura creşte din nou şi ajunge pe norme, adică 25-35 de grade”, anunţă meteorologul.

De asemenea, şi la munte temperaturile vor scădea, înregistrându-se 17-18 grade Celsius.

“La mare şi la munte va fi instabilitate atmosferică. Pe tot parcursul săptămânii, pe litoral, vor fi averse şi descărcări electrice, în special seara. La mare vor fi temperaturi de 25-26 de grade, iar apa mării va avea 23 de grade. (...) La munte, temperaturile vor fi uşor mai scăzute decât cele înregistrate de până acum, în jur de 17-18 grade”, informează reprezentantul ANM.

Meteorologul mai precizează că, în București, vremea va fi instabilă şi sunt aşteptate temperaturi maxime până la 28 de grade Celsius.

“În Capitală, la fel, va fi vreme instabilă în aproape toate zilele, maxime în jur de 28 de grade. Vor fi averse şi descărcări electrice, în special seara, însă în fiecare zi din săptămână”, a mai declarat meteorologul Oana Păduraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.