Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii au MODIFICAT prognoza: Ce urmează să vină peste București după ora 18:00

www.protv.md
furtună, ploaie, acoperiș smuls

Vremea va deveni instabilă la nivelul Municipiului București începând de miercuri după-amiază, regimul termic fiind caracterizat prin averse, cu cantități de apă de 35 l/mp, dar și prin intensificări ale vântului ce pot depăși la rafală 65 km/h, precizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), într-o informare postată pe propria pagină de internet.

Ploile cu caracter de aversă și intensificările vântului vor fi la intensitate mai mare în intervalul ora 18:00 — 2:00, precizează meteorologii.

Citește și: Atenție, pasageri! Comisia Europeană avertizează Ryanair – ce s-a întâmplat

Potrivit sursei citate, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 — 21 septembrie, ora 9:00, vremea va deveni instabilă în Capitală, iar cerul se va înnora treptat. Vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare între orele 18:00 și 2:00. De asemenea, se vor acumula cantități de apă de 25 — 30 l/mp, izolat posibil peste 35 l/mp. În același interval orar, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor atinge 55 — 60 km/h, posibil peste 65 km/h. Temperatura maximă va fi de 25 — 26 de grade, iar cea minimă de 16 — 17 grade Celsius.

De asemenea, începând din dimineața zilei de joi, ora 9:00, până vineri, la ora 9:00, vremea se va răci față de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va fi de 23 — 24 de grade, iar cea minimă de 10 — 11 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales în prima parte a intervalului când, la rafală, se vor mai putea depăși 40 — 45 km/h.

Citește și: EXCLUSIV! De la ce ar fi pornit războiul dintre Daniel Dragomir și Florian Coldea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău, valabilă de la ora 16:00, și a instituit Cod galben de furtuni pentru restul țării, mai puțin județele Constanța și Tulcea, începând cu ora 11:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 — 21 septembrie, ora 6:00, în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 de litri/metrul pătrat.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cu cât va crește salariul net prin scăderea contribuțiilor la stat

Totodată, începând de miercuri, ora 11:00, restul țării intră sub incidența unui Cod galben de furtuni, până joi la ora 21:00, cu excepția județelor Constanța și Tulcea.

"În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice", potrivit meteorologilor.

Citește și: În sfârșit o poziție corectă! Vicepreședintele român al PE ia atitudine în problema Schengen .

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 — 30 l/mp, cu precădere în nord-vestul țării, și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse, de 50-60 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h și vijelii.

Citește și: Simona Halep, superbă la evenimentul unui brand renumit! Despre ce sponsor este vorba .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.