Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda 'Accidentul' a mai făcut o victimă: femeie din Cluj, păgubită de 75.000 de lei

vremeanoua.ro
escrocherie metoda accidentul

O clujeancă de 78 de ani a fost înşelată cu 75.000 de lei de un bărbat de 33 de ani, din Ialomiţa, prin metoda "Accidentul".

"La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 33 de ani, din judeţul Ialomiţa, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Prin metoda accidentului, sub falsa calitate de medic, acesta ar fi indus în eroare o femeie de 78 de ani, cauzând un prejudiciu estimat la 75.000 de lei. În fapt, la data de 7 iulie 2021, o femeie de 78 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a fost apelată telefonic de către un bărbat necunoscut, care, folosind calitatea falsă de medic, sub pretextul că fiica şi nepotul acesteia au suferit un accident rutier, fiind internaţi în spital cu fracturi ale coloanei, i-ar fi solicitat acesteia, pentru acoperirea cheltuielilor de spitalizare, 24.000 de euro, iar ulterior 15.000 de lei, dar şi bijuterii", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, prejudiciul de 75.000 de lei nu a fost recuperat până în prezent.

"La data de 12 septembrie a.c., cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, bărbatul în cauză a fost depistat pe raza municipiului Feteşti. În urma administrării probatoriului, împotriva acestuia s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, în cursul acestei zile, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate", se mai arată în comunicat.

Poliţiştii clujeni recomandă persoanelor care au rude apropiate care se încadrează în profilul victimelor înşelăciunii prin metoda "Accidentul" să ia legătura cu acestea pentru a le preveni asupra modului de operare folosit de către infractori, pentru a nu cădea victimele unor astfel de fapte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.