Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda extrem de simplă prin care te poți lăsa de fumat: îți ia doar 10 minute pe zi

ziua de vest
Fumat

Renunţarea la fumat nu este niciodată uşoară, mai ales când este un obicei consolidat, tot din cauza dependenţei de nicotină. Ajutorul ar putea veni şi dintr-o simplă plimbare, informează Mediafax.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Innsbruck, Austria, şedinţele scurte de mers rapid pot reduce „dorinţa” de a fuma la cei care încearcă să renunţe, îmbunătăţind starea generală de bine.

Potrivit cercetătorilor, sesiunile de mers rapid de 10 minute pe zi - de preferinţă în aer liber, dar şi în interior, pe o bandă de alergare, dacă este necesar - sunt suficiente pentru a reduce dorinţa de a fuma la cei care se confruntă cu simptome de sevraj la nicotină.

Studiul a analizat comportamentul şi starea de sănătate a unui grup de fumători care încercau să renunţe: cei care făceau o plimbare de 10 minute pe zi, pe stradă sau pe banda de alergare, au găsit efecte pozitive, în timp ce la cei care nu s-au mişcat, nevoia de a fuma a rămas neschimbată.

Fumatul induce dependenţa din cauza nicotinei. În plus, pot exista recidive frecvente legate de stres, creştere in greutate şi simptome de sevraj precum iritabilitate, depresie, anxietate, tulburări de atenţie, somn şi apetit. Tocmai din acest motiv, explică cercetătorii, obiectivul este de a căuta soluţii care să poată fi potrivite pentru viaţa de zi cu zi şi nu deosebit de dificil de aplicat, precum cele 10 minute de mers rapid propuse în studiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.