Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda ingenioasă prin care un cercetător de la Apple a furat milioane de dolari din companie

nytimes.com
app store apple

Un cercetător de securitate a furat milioane de dolari de la Apple. După ce a raportat mai multe bug-uri în MacOs Sonoma, nu s-a gândit de două ori să pună mâna pe produse în mod ilicit.

Noah Roskin-Frazee, un cercetător în domeniul securității, a fost arestat în luna ianuarie pentru fraudarea Apple. Potrivit unui raport recent al 404 Media, cu ajutorul unui complice, Frazee a reușit să pună mâna pe produse și servicii în valoare de peste 3 milioane de dolari - inclusiv carduri cadou în valoare de aproximativ 2,5 milioane de dolari - prin exploatarea unei vulnerabilități din sistemul intern.

Și, deși documentele judiciare în această chestiune nu menționează în mod explicit Apple, nu există nicio îndoială că a fost vorba de compania din Cupertino.

După cum se arată în documente, în 2019, Frazee și complicele său au folosit un instrument de resetare a parolei pentru a obține acces la contul unui angajat al unei presupuse "companii B" care ar fi gestionat serviciul de asistență pentru clienți al Apple, conform wired.it.

De aici, cercetătorul a reușit să obțină mai întâi acces la serverele VPN ale companiei, iar apoi la sistemele Apple, astfel încât să poată plasa comenzi frauduloase. Și asta datorită capacității sale de a exploata vulnerabilitatea Toolbox, un sistem folosit de companie pentru a pune comenzile în așteptare înainte de a fi procesate, dar unde acestea pot fi în continuare modificate.

Prin urmare, după ce a plasat comenzi sub un nume fals, cercetătorul a putut interveni în Toolbox pentru a reseta prețul de vânzare la zero sau pentru a adăuga gratuit produse la comenzile existente.

În acest fel, Frazee a reușit să intre în posesia unor produse, servicii și carduri cadou Apple fără a fi nevoit să cheltuiască vreun dolar.

Surprinzător este că, într-un document publicat la mai puțin de două săptămâni după arestarea sa, Apple i-a mulțumit lui Frazee pentru că i-a adus în atenție mai multe erori din macOS Sonoma.

Cercetătorul acuzat de fraudăar putea plăti cu 20 de ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.