Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metodă inovatoare de predare pentru elevii Liceului cu Program Sportiv din Botoșani. Cum se vor desfășura orele de curs

Getty Images
elevi mască, școli

Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Botoşani implementează, începând de miercuri, un proiect Erasmus+ care va permite predarea materiilor după o metodă inovatoare.

Alături de alte patru licee din Ţările de Jos, Spania, Grecia şi Turcia, LPS va derula proiectul "Stil de învăţare şi de viaţă sănătos", care prevede predarea disciplinelor nu în sălile de curs, ci în sala de sport. Astfel, elevii de la LPS vor învăţa matematică, biologie, chimie, geografie sau limba engleză cu ajutorul unui echipament special importat din Canada, potrivit agerpres.ro.

"Unicitatea acestui proiect constă în faptul că am achiziţionat o platformă educaţională, unică în România. Cu ajutorul acesteia, copiii vor învăţa toate obiectele şi, în acelaşi timp, se vor mişca. Va fi un stil de învăţare amuzant, dar în acelaşi timp serios. Încercăm să demonstrăm că internetul este nu numai nociv, ci are şi avantajele sale. (...) Obiectivul nostru principal şi pe termen lung este de a creşte performanţa şcolară în rândul elevilor: o minte sănătoasă într-un corp sănătos îi face mai capabili să performeze la şcoală şi nu numai", a declarat profesorul Carmen Silvia Ciobanu, cea care coordonează proiectul "HaLL- Healthy and Learning Lifestyle".

Reprezentanţii LPS susţin că proiectul "contribuie în mod direct la dezvoltarea programelor de învăţământ orientate spre viitor prin combinarea domeniilor de studiu separate în mod tradiţional, prin integrarea zilnică a lecţiilor şi activităţilor active în întreaga şcoală şi prin stabilirea unui stil de viaţă de învăţare continuă, care să depăşească şcoala, inclusiv mâncarea şi posibilitatea de a face mişcare".

"Este un proiect inovator, un proiect în care sunt cinci ţări partenere. E un proiect inovator pentru că va folosi o metodă inovatoare de a preda elevilor. Nu se va mai face predarea tradiţională. În plus, există o platformă, unică în România, adusă din Canada, cu care noi putem ca aceste metode nu numai să monitorizăm, dar şi să le diseminăm. Astfel că predarea în cadrul acestui proiect se face pluridisciplinar, trans-disciplinar şi cred că rezultatele proiectului vor schimba chiar comunitatea din care face parte şcoala noastră", a declarat profesorul Mihaela Huncă.

Proiectul "HaLL- Healthy and Learning Lifestyle" a fost lansat, miercuri, la LPS Botoşani în prezenţa primarului municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a partenerilor din proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.