Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda prin care o companie de stat a făcut profit de aproape 22 de miliarde de dolari în numai 3 luni

Aramco

Compania petrolieră de stat saudită Aramco a înregistrat în profit net de 21,717 miliarde dolari (circa 18 miliarde euro) în primul trimestru din 2021, cu 30% mai mare comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, când au început să se facă simţite efectele pandemiei de Covid-19, relatează agenţia EFE.

Conform datelor financiare publicate marţi de companie, veniturile s-au ridicat în perioada ianuarie-martie 2021 la 80,042 miliarde dolari, cu 19,9% peste cele din primul trimestru din 2020, scrie agerpres.ro.

Aramco a explicat că această majorare se datorează în principal faptului că piaţa petrolieră "este mai puternică", dar şi "marjelor de rafinare şi produse chimice mai mari, care au compensat în parte o producţie mai mică", precum şi "unor preţuri ale petrolului mai ridicate şi unui context economic mai bun".

În primele trei luni ale acestui an, compania petrolieră saudită a avut o producţie medie de 11,5 milioane de barili petrol pe zi de hidrocarburi, din care 8,6 mbz au fost petrol. Preţul mediu a fost de 60,2 dolari per baril.

Profitul operaţional al perioadei a crescut cu 17%, până la 40,368 miliarde dolari.

"Deşi încă mai avem nişte vânturi împotrivă, suntem bine poziţionaţi pentru a satisface necesităţile energetice în creştere ale lumii, pe măsură ce economiile încep să îşi revină", a declarat preşedintele executiv al companiei, Amin Nasser.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.