Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda simplă și ușoară pentru a curăța cuptorul fără efort

playtech.ro
cuptor curatare

Când vine vorba de curățarea cuptorului, există o mulțime de opțiuni, dar mai toate implică utilizarea unor produse chimice și, în cele mai multe cazuri, frecarea spațiilor din interior. Există însă o modalitate de a oferi cuptorului dvs. o curățare excelentă fără să trebuiască să frecați nimic!

Iată de ce ai nevoie:

  • Amoniac
  • Un fel de vas de copt cu o adâncime suficientă pentru a reține lichidul, cum ar fi un vas pentru prăjituri
  • Un castron care poate fi folosit în cuptor
  • Apă clocotită

Mai târziu, vei avea nevoie de câteva elemente de curățare de bază, cum ar fi mai multă apă, detergent de vase, un burete rezistent și niște mănuși, dar, deocamdată, să ne concentrăm asupra amoniacului, pe care îl vei pune în vasul de copt și îl vei încălzi.

Înainte de a face acest lucru, trebuie să știți câteva sfaturi de siguranță importante: Dacă aveți un cuptor cu gaz, stingeți lumina din interior și opriți gazul înainte de a face orice, deoarece amoniacul este inflamabil.

Dacă nu sunteți deloc sigur, nu folosiți această metodă; dar dacă aveți un cuptor electric, puteți continua. De asemenea, nu amestecați niciodată amoniacul cu nimic. În general, nu amestecați niciodată produsele de curățare și folosiți întotdeauna detergenții chimici într-o zonă bine ventilată, de preferință cu ferestrele deschise.

Cum se curătă cuptorul cu amoniac

Această metodă este bine cunoscută și demonstrată pe blogurile de specialitate, scrie gadgetreport.ro. În primul rând, preîncălziți cuptorul la 170 de grade; apoi, fierbeți apa și puneți-o într-un castron pentru cuptor pe raftul de jos.

Puneți o jumătate de ceașcă de amoniac în celălalt vas care poate fi pus în cuptor și puneți-l pe raftul de sus. Odată ce cuptorul ajunge la 170 de grade, închideți-l.

Lăsați cele două vase în cuptor cel puțin câteva ore sau chiar peste noapte. Când sunteți gata, scoateți-le și lăsați cuptorul să se aerisească timp de aproximativ 15 minute.

În timp ce se aerisește, adăugați câteva picături de detergent de vase și puțină apă la amoniac, apoi folosiți-l pentru a șterge interiorul cuptorului folosind un burete și purtând mănuși.

Orice cruste, grăsime sau resturi de alimente se vor desprinde cu ușurință. Ștergeți apoi cu o cârpă curată și umedă. Rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.