Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metropolitan Opera îl suspendă pe dirijorul James Levine din cauza acuzaţiilor de abuz sexual

romaniatv.net
dirijor

Metropolitan Opera l-a suspendat duminică pe dirijorul James Levine în contextul în care acesta este vizat de mai multe acuzaţii de abuz sexual pentru fapte care ar fi avut loc între anii 1960 şi 1980, relatează luni  AGERPRES, citând DPA. 

"Levine nu va fi implicat în nicio activitate a Met, inclusiv concertele programate în acest sezon", a anunţat instituţia într-un comunicat. 

"În timp ce aşteptăm rezultatele investigaţiei, în baza acestor noi informaţii Met a luat decizia de a acţiona acum", a declarat Peter Gelb, managerul general al Metropolitan Opera. "Aceasta este o tragedie pentru orice om a cărui viaţă a fost afectată", a adăugat el. 

The New York Times, care citează un dosar al poliţiei din 2016, a relatat sâmbătă că dirijorul de 74 de ani a abuzat sexual un bărbat în urmă cu trei decenii, începând din perioada în care acesta era adolescent. 

The Times a publicat apoi acuzaţii din partea altor doi bărbaţi care au declarat că Levine i-a abuzat sexual când erau adolescenţi. 

Instituţia a precizat anterior că este "profund tulburată" de relatările din presă despre presupusul comportament al lui Levine şi a anunţat că efectuează o investigaţie. 

James Levine a negat acuzaţiile, relatează ziarul. Cazul este ultimul dintr-o serie amplă în care personalităţi de prim-plan din industria de divertisment sunt acuzate de hărţuire sexuală, notează DPA.

Citeşte şi: Victor Ponta, reacţie FURIBUNDĂ: 'Este un CANCER pentru societate...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.