Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metrorex investește în accesibilizarea staţiilor de metrou pentru persoanele care au deficienţe de vedere, în urma unor investiții de 24 de milioane de lei

metrou metrorex

Accesibilizarea staţiilor de metrou pentru utilizatorii transportului în comun cu metroul care au deficienţe de vedere va fi realizată în cadrul unui contract în valoare de peste 24 de milioane de lei parafat de Ministerul Transporturilor şi lnfrastructurii (MTI), în calitate de organism intermediar pentru transport, şi Metrorex S.A., în calitate de beneficiar, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit Metrorex, prin implementarea proiectului "Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere" vor fi montate benzi speciale din dale ceramice şi elemente din oţel inoxidabiI pentru direcţionarea persoanelor cu deficienţe de vedere, precum şi panouri informative de ghidaj în Braille care să le ofere acestora informaţii cu privire la staţia în care se află, harta metroului etc.

Valoarea contractului de finanţare este de 24.128.276,69 lei.

"Avantajul social al implementării proiectului îl reprezintă asigurarea accesului şi a utilizării metroului pentru persoanele cu deficienţe de vedere în condiţii optime de siguranţă şi confort. De asemenea, prin implementarea rutelor ghidate pentru persoanele cu deficienţe de vedere se va putea creşte şi viteza pietonală de deplasare, ceea ce va duce la creşterea gradului de confort pentru publicul ţintă şi promovarea transportului cu metroul. Totodată, metroul asigură şi degrevarea traficului rutier şi reducerea emisiilor poluante din regiune", se arată în comunicatul citat.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POIM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.