Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metroul bucureștean împlinește 42 de ani: proiect cultural inedit anunțat de Metrorex

digifm.ro
magistrală metrou

Metrorex, în colaborare cu Asociaţia VAR Cultural, lansează proiectul cultural "Oraşul de sub oraş" cu ocazia împlinirii a 42 de ani de activitate a metroului bucureştean, relatează Agerpres.

Gândit şi creat special pentru metroul bucureştean, "Oraşul de sub oraş" este un proiect ambiţios dedicat artelor vizuale, potrivit unui comunicat al companiei.

"Proiectul s-a născut din dorinţa organizatorilor de a valorifica spaţiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului dintre artişti şi publicul călător aflat în tranzit. 'Oraşul de sub oraş' oferă o nouă perspectivă a itinerariului obişnuit, făcând loc unui microunivers cultural pe care, cel mai adesea, preocupaţi de grijile cotidiene, nu avem răgaz să-l explorăm cum se cuvine la suprafaţă", se spune în comunicat.

Spaţiile subterane vor găzdui viaţa artistică a Capitalei, iar graţie acestei colaborări expoziţiile (permanente sau temporare) vor aduce în viaţa de zi cu zi a publicului călător practicile artiştilor vizuali din România.

"În continuarea proiectelor culturale începute, 'Oraşul de sub oraş' vine să completeze acţiunile noastre de a transforma metroul într-un nou spaţiu promotor al artei. Aceste proiecte culturale sunt menite să apropie oamenii, transformând experienţa la metrou într-una specială şi recreativă", a declarat directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv.

În acest context, începând cu 19 noiembrie, în staţia de metrou Izvor, va putea fi vizitată prima expoziţie de grup din cadrul proiectului.

Lucrările celor 11 artişti implicaţi voluntar, realizate în tehnici diferite (sculptură, pictură murală, fotografie, realitate augmentată), acoperă o gamă largă de căutări sociale şi personale. Responsabilizarea faţă de mediul înconjurător, fragilitatea individului în raport cu societatea, integrarea unor elemente de arhitectură interioară în spaţii neconvenţionale sunt doar câteva dintre temele abordate.

Nu în ultimul rând, aniversarea Metrorex de 42 de ani şi debutul proiectului "Oraşul de sub oraş" sunt marcate în staţia Timpuri Noi, printr-o serie de fotografii de arhivă din perioada în care au început construcţiile galeriilor subterane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.