Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexic a depășit pragul de 300.000 de morți asociate COVID-19, fiind în topul țărilor cele mai afectate

msn.com
deces covid mort decedat spital pacient autopsie

Pragul de 300.000 de morţi de COVID-19 a fost depăşit vineri în Mexic, a cincea ţară cea mai afectată de această maladie, în plină recrudescenţă a pandemiei în întreaga lume, relatează AFP.

Pe primul loc al deceselor la nivel global asociate COVID-19 se află Statele Unite cu 836.241 de morţi, urmate de Brazilia (619.822), India (483.178) şi Rusia (314.604).

Mexicul a înregistrat oficial 300.101 de decese din martie 2020, dintre care 168 în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii, potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte, aproape 60 de zboruri au fost anulate joi şi vineri în Mexic după ce 87 de piloţi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, au informat surse ale transportului aerian.

În plin val patru al pandemiei, Comisia federală pentru protecţia contra riscurilor sanitare (COFEPRIS) a autorizat utilizarea tratamentului oral împotriva COVID-19 cu medicamentul Molnupiravir al companiei Merck.

După o perioadă de acalmie, preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a recunoscut săptămână aceasta o escaladare a numărului de cazuri de COVID-19 în ţară, dar a respins posibilitatea impunerii unui lockdown.

Mexicul nu impune nici teste PCR şi nici prezentarea certificatului verde de vaccinare călătorilor care intră pe teritoriul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.