Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexic: Cel puțin 14 persoane, asasinate de un grup armat într-un centru de reabilitare

rt.com
crima

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa şi opt au fost rănite marţi în Chihuahua, stat din nordul Mexicului, într-un atac comis de un grup armat într-un centru de reabilitare a dependenţilor de droguri, a anunţat poliţia locală, relatează AFP, conform agerpres.ro.

'Un grup armat a intrat în centrul de reabilitare Uniendo Familias şi a tras asupra pacienţilor, omorând 14 persoane şi rănind opt' cu puşti de asalt, a precizat într-un comunicat biroul pentru securitatea oraşului Chihuahua, capitala statului cu acelaşi nume. 

Aproximativ 25 de persoane se aflau în centru în momentul atacului. 

Statul Chihuahua, situat la graniţa cu SUA, este unul dintre statele mexicane cele mai afectate de violenţele legate de traficul cu droguri şi unde acţionează cartelul Juarez, rival al altor grupări criminale cum este cartelul Sinaloa. 

În ultimii zece ani, cel puţin şase atacuri au avut loc împotriva unor centre de reabilitare, fiind vorba de reglări de conturi între bande rivale care consideră că inamicii lor se ascund în aceste centre, potrivit autorităţilor. 

De la declanşarea războiului împotriva cartelurilor lansat de guvernul mexican în 2006, violenţele s-au soldat cu peste 200.000 de morţi sau dispăruţi pe teritoriul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.