Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexic validează extrădarea baronului drogurilor "El Chapo" în Statele Unite

el chapo

Autorităţile mexicane au anunţat vineri validarea extrădării baronului drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman în Statele Unite, primind garanţii că nu va fi condamnat acolo la pedeapsa cu moartea, informează Reuters şi AFP, citând un comunicat al Ministerului mexican de Externe. Ministerul "l-a informat astăzi pe Joaquin Guzman Loera... în legătură cu acordurile prin care guvernul Mexicului aprobă extrădarea sa internaţională către guvernul Statelor Unite" pentru a fi acolo judecat, potrivit comunicatului, în timp ce narcotraficantul dispune de 30 de zile pentru a face apel, conform Agerpres.

 

Nu este clar când va fi transferat Guzman, dar ministerul a declarat că el va compărea în faţa unor tribunale federale din Texas şi California, notează Reuters.

 

"El Chapo", aşa cum este cunoscut, a fost şeful cartelului de droguri Sinaloa şi unul dintre cei mai căutaţi baroni de droguri din lume până când a fost

capturat în ianuarie, la şase luni după ce a evadat dintr-o închisoare de înaltă securitate din centrul Mexicului printr-un tunel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.